Juniper - czy warto czekać?

kubatar

Pionier e-mobilności
A samego zasięgu, nawet w zimie, mnie nie brakuje. Jechaliśmy na święta. Były okolice zera, cztery osoby i bagażnik po dach... Naładowaliśmy pod Dreznem i starczyło do Wrocławia, bez zamulania... Pewnie, chciałoby się więcej - ale bez przesady...
W sumie Drezno od Wrocławia to tylko 270 km...

ypl

Pionier e-mobilności
W sumie już sam nie wiem. Chyba bardziej jestem zły na naszą infrastrukture. Z drugiej strony wiem że mają pod ręką nowsze ogniwa gdzie mogliby zwiększyć pojemność bez zwiększenia masy a tego nie zrobili. Póki co.

Mi wentylowane siedzenia nie robią żadnej różnicy bo jestem szczupły i się nie pocę jak świnia, nawet w 3 HL nie zakrywam wszystkich dziurek, powietrze wali bokami i można się dorobić. I czyści się to trudniej bo brud wchodzi w dziurki. Co kto woli.
Dlatego ja w żadnym aucie nie miałem i nie zamierzam mieć wentylacji foteli. Też się nie pocę, a przy trójce dzieci, jakieś kawałki czekolady czy wylany słodki napój to był miał wrażenie, że tam drugie życie się będzie toczyć w tych otworach do wentylacji.

PawelPablo

Fachowiec
Dlatego ja w żadnym aucie nie miałem i nie zamierzam mieć wentylacji foteli. Też się nie pocę, a przy trójce dzieci, jakieś kawałki czekolady czy wylany słodki napój to był miał wrażenie, że tam drugie życie się będzie toczyć w tych otworach do wentylacji.
To nie ma nic wspólnego z byciem grubym:) Jak jest mega ciepło i jesteś w krótkich spodenkach to się przyczepiasz czy to do normalnej czy eko skóry.
Takie są fakty.
Więc albo alcantara albo wentylowane fotele, napewno by się przydało to w Y,dlatego to duży plus nowego modelu.

cwireq

Posiadacz elektryka
Żygać mi się chce od czytania tego. W życiu nie miałem lepszego auta. 500 kucy w ciszy i dostępne od natychmiast ! Audio mega! Napęd na 4! Bardzo przestronny samochód ale nie przesadnie wieki. Z wyglądu mi się bardzo podoba ! Zrobiłem Tesla 9500 km w jednej podróży z 3city do Portugalii. Ale ciągle muszę czytać spazmy kurierów krwi. Idź pan w ujjj.
@Grzesiek zobacz - to jest recenzja tesli Y pod którą się podpisuje. Ja to (z calym szacunkiem) nie rozumiem jak można wybrać inne auto w tym przedziale cenowym. Po tylu latach dalej nie ma sensowniejszego elektryka w tej cenie co tylko potwierdzają raporty sprzedaży. Jak bym miał niższy budzet to bym brał po prostu używki bo są w super cenach...

PawelPablo

Fachowiec
@Grzesiek zobacz - to jest recenzja tesli Y pod którą się podpisuje. Ja to (z calym szacunkiem) nie rozumiem jak można wybrać inne auto w tym przedziale cenowym. Po tylu latach dalej nie ma sensowniejszego elektryka w tej cenie co tylko potwierdzają raporty sprzedaży. Jak bym miał niższy budzet to bym brał po prostu używki bo są w super cenach...
Nie ma w tym przedziale cenowym żadnego sensownego innego auta.Nie tylko elektryka!

ypl

Pionier e-mobilności
Jest 5 stron tego wątku, znajdź mi proszę kogoś kto tam postuluje 500 mil... Jak czytałem, nie mieli tam takiego 'Grześka' czy 'coolera' i innych jak tu co im 1000km czy 174 kWh potrzeba. Serio poczytajcie inne zagraniczne fora. Mamy tu forumowiczów z Niemiec czy Holandii, może wstawią podobne dyskusje z tych regionalnych forów na potwierdzenie lub zaprzeczenie tej mojej 'teorii'

Jeszcze TMC na dokładkę:

No ale w UK na autostradzie możecie max jechać 112 km/h, to o 30 km/h wolniej niż u nas, na obwodnicach miast często robią się korki i jedziesz jeszcze wolniej. Gdyby u nas średnia prędkość z trasy Warszawa - Kraków wynosiła 64 km/h to też taka bateria jak jest wystarczy na zimę. Mamy trochę inne realia drogowe. W niemczech jeszcze inne realia drogowe są, pamiętam jak parę lat temu jechałem z Warszawy do Paryża i pierwszy odcinek do Dortmundu zrobiłem nadspodziewanie szybko, ale miałem dwa postoje po kilka minut.

ypl

Pionier e-mobilności
To nie ma nic wspólnego z byciem grubym:) Jak jest mega ciepło i jesteś w krótkich spodenkach to się przyczepiasz czy to do normalnej czy eko skóry.
Takie są fakty.
Więc albo alcantara albo wentylowane fotele, napewno by się przydało to w Y,dlatego to duży plus nowego modelu.
W krótkich spodenkach tylko na plażę chodzę ;)