Kluczyk telefoniczny nie chce otworzyć i uruchomić Y-ka

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie brzmi jak rozwiązanie problemu. :D
Zabierze mu auto...ma pretekst . Ja wiem że IPhone to badziew , a do tego rozbija harmonię rodzinną .

XYZ

Fachowiec
Zabierze mu auto...ma pretekst . Ja wiem że IPhone to badziew , a do tego rozbija harmonię rodzinną .
Niestety płonne okazały się moje nadzieje na rozwiązanie problemu łączności w moim Y-ku.
Tak jak napisałem wczoraj, wgrałem apkę do iph 11 mojej małżonki i ruszyło bez problemu(oczywiście po sparowaniu telefonu), następnie wyrzuciłem apke z mojego iph 12 i ponownie ściągnąłem i wgrałem, sparowałem , ustawiłem jako główny i wszystko śmigało do późnego wieczora jak talala.
Tesla była naładowana do 83%, oba telefony baterie na full.
Jakież było moje poranne zdziwienie, gdy na widok iphonów, TMY nawet nie drgnęła, a w apkach oba iphony są jako rozłączone, niec nie dało ponowne parowanie, logowanie na koncie Tesli.....kompletna porażka.
Zgodnie z instrukcją Tesli dt. diagnostyki bluetooth, powinienem teraz uruchomić ekran(oczywiście stosując kartę klucza) i przycisnąć na chwile oba scrolle na kierownicy, a następnie czekać na restart modułu bluetooth.........jak to nie pomoże to już tylko serwis.
Czy ktoś z Was , restartował już tak ten system ????

XYZ

Fachowiec
wielokrotnie chgba wszyscy
@Bronek ....krótkie pytanie, rozumiem, ze mam użyć karty-klucza, uruchomić auto i wówczas wcisnąć jednocześnie obydwa scrolle ? ....pewnie zgaśnie ekran....na jak długo, czy coś może mnie zaskoczyć ?

Cała sytuacja wyglada tak jakby to Tesla zrywała połączenie , a póżniej nie chciała go przywrócić.....dwa różne iphony.....dwa różne systemy....jakoś nie wierzę, że to sprawka telefonu

ELuk

Pionier e-mobilności
Sprawdź czy w IPhonie, w ustawieniach aplikacji Tesli masz stałe włączone:
„Bluetooth” i „Odświeżanie w tle”
„Położenie” powinno być minimum na „Gdy używam”.

XYZ

Fachowiec
Sprawdź czy w IPhonie, w ustawieniach aplikacji Tesli masz stałe włączone:
„Bluetooth” i „Odświeżanie w tle”
„Położenie” powinno być minimum na „Gdy używam”.
Obie opcje mam włączone, "zawsze" i "odświeżanie w tle"

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak odpalisz ekran , to trzymaj dwie gałki {jedni jeszcze hamulec ale to kontrowersyjne czy trzeba , niemniej można ) . Jak dlugo trzymać ?, Mozna do zgaśnięcia ekranu .I tu niektorzy trzymają z sie na ekranie pojawi mszare logo Tesli
Do tego tez zalecano aby wyjąć pendriva przy retarcie , to tez można ale po co nie wiem i cay to ma znaczenie też nie wiem .
Jak zwykłej tyle teorii co użytkowników .
Wg mnie możesz zrobić to wszystko dla czystego sumienia .

Mogą być jakieś odglosy u mnie raz wyła jak pies ale to byl restart po aktualizacji .
To normalka , nic się nie stanie
Czasem restartuję po aktualizacjach grubych , teraz ich malo ale bywalo ich wiele, oceniam ze okolo setki juz?

XYZ

Fachowiec
Jak odpalisz ekran , to trzymaj dwie gałki {jedni jeszcze hamulec ale to kontrowersyjne czy trzeba , niemniej można ) . Jak dlugo trzymać ?, Mozna do zgaśnięcia ekranu .I tu niektorzy trzymają z sie na ekranie pojawi mszare logo Tesli
Do tego tez zalecano aby wyjąć pendriva przy retarcie , to tez można ale po co nie wiem i cay to ma znaczenie też nie wiem .
Jak zwykłej tyle teorii co użytkowników .
Wg mnie możesz zrobić to wszystko dla czystego sumienia .

Mogą być jakieś odglosy u mnie raz wyła jak pies ale to byl restart po aktualizacji .
To normalka , nic się nie stanie
Czasem restartuję po aktualizacjach grubych , teraz ich malo ale bywalo ich wiele, oceniam ze okolo setki juz?
Bardzo Ci dziękuję..... właśnie dopijam walerianę i idę do garażu......😂😂😂

XYZ

Fachowiec
Już po "zabiegu", bardzo szybko sie zrestartowała, ale efekt żaden......muszę zgłosic wizytę w serwisie , pewnie będę czekał ze 2 miesiące.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pozostaje jeszcze sprawdzić jakiś telefon na androidzie , dla ciekawości
Istnieje tez możliwość że Ci zdiagnozują zdalnie i może naprawią ? Mialem tak .
Dobrze opisz , sprawdzą logi