AntoniFerdynand
Posiadacz elektryka
Do Tesli TM3 (bez względu czy przed czy po lifcie HL) pasują felgi aluminiowe z rozstawem śrub 5 x 114,3, otworem centrującym 64,1 (lub większym zredukowanym pierścieniem centrującym) oraz ET w okolicach 38mm (pewnie +/- 3 mm). Szerokość standardowej felgi to 8,5J. To jest dosyć popularny rozmiar i da się znaleźć wiele typów - zarówno na portalach aukcyjnych (głównie używane) jak i w sklepach oponiarskich (nowe) typu oponeo czy sklepopon. W tej cenie zapewne znajdziesz bardzo dużo rozwiązań. Do felgi dodaj jeszcze czujniki ciśnienia działające w tesli po bluetooth (do kupienia w okolicach 500-800 zł za komplet) przy czym z moich doświadczeń z tym miałem największy problem - profil wewnętrzny felgi słabo współgra mi z kształtem czujnika przez co nie najlepiej jest to dokręcone).Nikt nie kojarzy od jakiego innego nowego auta mogą pasować felgi do tm3hl? Salony teraz robia promocję na koło zimowe, więc za 5-6 tys nowe 18nastki by kupił
Ja za całe koła przy 19 a nie 18 calach zmieściłem się w 3,5 tys. zł - niemniej mój przypadek był specyficzny - felgi miałem używane (1300 zł za komplet), czujniki kupiłem nowe za 500 zł za komplet natomiast opony zimowe zaeksperymentowałem z chińszczyzną i okazały się trafione w 100% (czyli przeszły moje oczekiwania) ale wiem, że tu pewnie będę odosobniony.