Kolejne obniżki !!!

to_masz

Posiadacz elektryka
Hak mozesz później dołożyć.
Koszt takiej operacji to około 8 tys.:
* sam hak + montaż przez mobilny serwis to ponad 7 tys.
* legalizacja - przegląd + wbicie do dowodu
* sprawy formalne (jeśli w leasingu - m.in. wydanie zgody, wizyta w urzędzie, przekazanie dowodu)

Sebastian P.

Nowy na Forum
jak to rozumieć , można zamówić nowy samochód i co wpiszą na fakturze przebieg np. 68 km i nie dostanę przez to dofinansowania ? Wydaje mi się , że przy nowych samochodach nie wpisuje się na fakturze przebiegu

deCastelano

Fachowiec
jak to rozumieć , można zamówić nowy samochód i co wpiszą na fakturze przebieg np. 68 km i nie dostanę przez to dofinansowania ? Wydaje mi się , że przy nowych samochodach nie wpisuje się na fakturze przebiegu
co do zasady nowe auta w tesli mają mniejszy przebieg - może właśnie dlatego ten jest tak wyszczególniony, żeby potem nie było, że ktoś kupił z dofinansowaniem, a tu kupa

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Standardowo nowe Tesle mają chyba 30km przebiegu. Jeżeli mają więcej może to oznaczać. że po wyprodukowaniu coś musiało zostać poprawione i były wykonane dalsze testy przejazdowe. Faktycznie wtedy nie dostaniesz dofinansowania jeżeli przebieg jest ponad 50km

Jogur

Posiadacz elektryka
... wczoraj zamówiłem TMY LR, vin wyświetlił mi się od razu, termin odbioru 2-3 tygodnie. Dziś o 9.00 rano telefon od pani z tesli, że auto stoi na placu i czeka na odbiór! Chyba cała produkcja z Berlina jedzie do PL:p. Mieszkam w Ząbkach i pamiętam jak kilka lat temu cały parking pobliskiego Makro był wypełniony nowymi teslami... może to się powtórzy.
Czy ktoś się orientuje: jak mam w vin literkę R tzn że auto jest już wyprodukowane w 2024?
w Ząbkach Y-ków jest całe stado - to ściema, ze 2-3 tyg na odbiór czekasz (wg strony ;) ) - to prawie wszysto jest od zeszłego roku. na moje nieszczęście 5 razy byłem i w salonie i na serwisach z autami, to zauważyłem, ze niektóre Y nie były w ogóle przeparkowywane od października 2023 ;)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Bo nie aktualizuja terminu dla każdej konfiguracji na stronie. Tylko dla Performacne jest inny. jak sie wstrzelisz w konfigurację to jest od reki, jak nie to czekasz
1705934869940.png
Liczba Ygreków na swiecie rośnie:

kubatar

Pionier e-mobilności
w Ząbkach Y-ków jest całe stado - to ściema, ze 2-3 tyg na odbiór czekasz (wg strony ;) ) - to prawie wszysto jest od zeszłego roku. na moje nieszczęście 5 razy byłem i w salonie i na serwisach z autami, to zauważyłem, ze niektóre Y nie były w ogóle przeparkowywane od października 2023 ;)
Ale jak to? Przecież nawet na tym forum ktoś pisał że mu w Tesli powiedzieli że zdrożeją do 260k jak teraz nie kupi hehe

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Czy przy odbiorze auta Tesla daje CoC ('Certificate of Conformance') dla danego auta?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy przy odbiorze auta Tesla daje CoC ('Certificate of Conformance') dla danego auta?
Wysyłają przed odbiorem w zestawie dokumentów potrzebnych do zarejestrowania auta.