Koniec darmowego Spotify od 1 grudnia 2024 r.

Używasz darmowego konta Spotify w Tesli?

• Tak

Votes: 38 38,8%
  • Nie - mam swoje

Votes: 32 32,7%
  • Nie - nie używam Spotify

Votes: 28 28,6%

• Total voters
    98
  • Poll closed .

Bronek

Pionier e-mobilności
Płaciłeś nie za konkretne serwisy rozrywkowo muzyczno filmowe , bo one się pojawiały i znikały . Są jak gdyby dodatkiem . Roznie w roznych krajach
Premium jest głównie za ruch w mapach i ich widok sentry , kamerki na podglądzie ....itd .
Możesz sobie zrobić hot spota i mieć swoje..
Zresztą na początku było premium dożywotnio na właściciela miałem tak ..do momentu przerejestrowania auta na syna .

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Przyznam się szczerze, że o tym, że Spotify jest/było w Premium Connectivity dowiedziałem się dopiero, jak go mają wycofać :D Korzystam z innego źródła muzyki, więc mi to wisi co zrobią ze Spotify.

Natomiast w mojej ocenie opłata za PC jest drobnym ułamkiem ceny auta, więc szkoda kastrować sobie wygody. Jak mawia mój kolega: "jeśli było Cię stać na łódkę, to na wiosło też Cię powinno stać" ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Natomiast w mojej ocenie opłata za PC jest drobnym ułamkiem ceny auta, więc szkoda kastrować sobie wygody.
Tak ma oko 0.5% rocznie ceny 3 letniego auta i rośnie:)

Michal

Moderator
Raz pojedziesz przez Szwajcarię słuchając sobie muzyki kiedy chcesz i Ci się zwróci pół roku płacenia.

cooler

Pionier e-mobilności
Raz pojedziesz przez Szwajcarię słuchając sobie muzyki kiedy chcesz i Ci się zwróci pół roku płacenia.
To wtedy można wykupić :)
Ja generalnie płacę za PC, ale też uważam że skoro wyłączają istotną dla wielu funkcjonalność to powinni też zmniejszyć opłatę.
Gdyby można było podgląd Sentry włączyć bez PC, tylko podłączyć auto do własnego routera mobilnego lub wsadzić własną kartę SIM lub e-Sim, to już dawno bym tak miał zrobione, dla zasady nie lubię opłacać dziesiątek abonamentów...

cooler

Pionier e-mobilności
Za kartę do routera też musiałbyś płacić abonament i robi się "rzeźba" zamiast wygody.

Co do ceny - może po prostu jej nie zwiększają dzięki temu, że usuwają Spotify?
Do modelu 3 (przynajmniej mojego) można włożyć kartę SIM (a może nawet załadować nowy profil e-SIM). A karty internetowe mam w pakiecie biznesowym prawie za darmo ze sporym pakietem (15G chyba) na EU, mało tego, jak pojechałem do Turcji to Internet w Tesli zdechł i tak nie dało się korzystać bez hotspotu z telefonu - a mając swój własny SIM możesz sobie kupić pakiet na cały świat.
TYLKO ŻE:
Dalej nie mam podglądu kamer Sentry...

ELuk

Pionier e-mobilności
Ale to PC przecież nie jest obowiązkowe? 😉🤔
Ja mam mimo że Spotify nie używam, a funkcjonalność przy przekraczaniu granic jest momentami problematyczna.
Cóż chybam oszalał 😲😉🤣

TomS

Zadomawiam się
no właśnie jak będę jechał za granicę to sobie włączę PC na miesiąc, bo wtedy ma to sens.