A ja powtarzam: NIE WPROST widać. Dlatego próbuję nowego nauczyć jak ma to odczytywać, żeby sam to potrafił zrobić gdy przegląda ogłoszenia, a nie wierzył Januszowi który napisał w ogłoszeniu co mu się wymarzyło. Staram się ludziom dawać wędkę a nie rybę. Napisanie tylko "nie widać" nikomu w niczym nie pomaga.Powtarzam, z zegarów (WPROST) nie widać (tzn. nigdzie nie jest napisane) że to bateria 39kWh. Dla nas Twoje obliczenia są jasne, ale jak widać dla 'nowych' to nie taka oczywistość i oto mi chodziło.
Napisanie tylko "nie widać" nikomu w niczym nie pomaga.
A która wersja wyposażenia?Zaczęło się - Springi 65KM od 76350 z CCS I ekranem multi.
Widać, ale nie wprost. Jeśli na 67% SOC samochód prognozuje 44km zasięgu to cokolwiek powyżej 20kWh odpada. To jest tak proste. W tym przypadku jeszcze dochodzi SOH na poziomie poniżej 60%.
Bateria 24kWh w leafie ma netto 21kWh. Czekaj, czyli właśnie wyliczyłeś dokładnie to co pisałem, ale twierdząc, żejeśli bateria ma 24kWh to z SOH=60% wiemy że bateria ma 60% * 24kWh = 14kWh, wówczas zasięg przy 100% naładowania powinien wynieść 14kWh / (17kWh/100km) = 80 km, z zegarów wyszedł nam SOC 67 km więc porównywalny więc to ta bateria
Odpuszczam. Radź sobie sam.mi z tego nie wynika, że "cokolwiek powyżej 20kWh odpada"
.Szczególnie teraz, po nowym roku. Nie wiem czy to chwilowe, ale ceny zaczęły wariować!
Nie wiem czy zauważyłeś, ale wątek dotyczy używanych aut w cenie niższej niż dotacja :-]bo nowy program dotacji ogloszony i juz szykuja ceny zeby z dotacja byly takie jak w Q4 bez dotacji