Witam też szukam tej ładowarki obc model 296A0 3NA5A 2012,06,18.
W moim nissanie leaf 2013 podczas ładowania z gnazdka 230v orginalnym evse nissana 10A wybiło mi bezpiecznik w domu, po włączeniu bezpiecznika i ponownym podłączeniu evse słychac było przekazniki i pikniecie i wybiło bezpiecznik w domu. Pomyślałem że może popsuł sie evse wiec pojechałem to sprawdzić na greenweya po podłączeniu przez przelotke stacja złapała błąd i niechciała ładowac, chademo ładuje normalnie. Po podłczeniu w domu już nie słychać przekaźników tylko pikniecie i na evse miga czerwona dioda fault. po otwarciu ładowarki w bagażniku zapach spalonej elektroniki i znaczne osmolenie płytki.
wystrzeliło 2 kondensatoy co spowodowało przypalenie górnej płytki do tego spaliło bezpiecznik 31.5a na dolnej płytce oraz bezpiecznik w emi filter.
Wymieniłem te kondensatory i bezpieczniki, ale auto niestety dalej się nie laduje. Po podłączeniu jest tylko piknięcie nie miga żadna dioda na podszybiu ani nie słykać stuku przekążników w baterii. Sprawdziłem dioda jest ok po podłączeniu napiecie na pilocie evse spada do niecałych 9v ale nie przechodzi w 6v ładowanie.
View attachment 4905View attachment 4907
Mam nadzieje że do wymiany jest tylko ta górna płytka ale niestety nigdzie nie idzie dostać.