Przy jeździe autostradowej w okolicach 140km/h zużycie energii jest na poziomie 25kWh wiec zasięg będzie na poziomie: 240km. Z Lućmierza do Ciechocinka z prędkością autostradową da się bez problemu dojechać.
Z Lućmierza do Ciechocinka (i odwrotnie) da się dojechać jadąc 140 km/h, ale... robiąc trasę Gdańsk - Śląsk i z powrotem min. 1 w m-cu przestałem już uwzględniać Lućmierz. Zjazd z A1, przez A2 do Lućmierza i potem z powrotem na trasę, to sporo dodatkowego czasu - jak dla Ciechocinka to jest 5minut (max. 10 jak są korki), tak tam to jest min. 15 minut - a jak są korki na A2 to i 30 minut dodatkowe się robi (poza samym czasem ładowania). Zwykle też jadę o takiej porze, że byłbym w Lućmierzu w godzinach szczytu (a nie mam wpływu dużego na godzinę wyjazdu), więc wtedy 1,90zł/kWh. Na GW koło KFC (800m od A1) mam cenę 2,40zł/kWh (abo 35zł/m-c, ale pierwsze 25kWh za free), więc niedużo drożej, a czasu zaoszczędzone sporo. W przypadku RWD SuCv3 daje mi tylko 170kW max ładowanie, ale krótko, a na GW i tak mam zawsze 150kW, więc czas ładowania to też mała różnica.
Dodatkowo, sprawdzone info - jadąc w obecnych warunkach pogodowych (0-10st.C), i trzymając 120-125km/h na AP to da się RWD dojechać też z IONITY Radomsko do Ciechocinka (wyjazd na 92%, dotarcie na 9%).
Co do jazdy TMY RWD z dużymi prędkościami - normalnie tak, porównując do innych SUV-owatych, to jest bardziej stabilny i lepiej trzyma się drogi, ale jadąc >140km/h, zwłaszcza głównie A1 (czyli płn.-płd.) to wiatr daje się bardzo we znaki (zwłaszcza w tym czasie), więc to mnie też zniechęca do przekraczania 140km/h. No i AP tylko do 140, a to też ostatnio dla mnie ma w trasie znaczenie.