Gdzieś to jest opisane jak to dokładniej funkcjonuje?Tesla kupuje tani prąd z OZE na giełdach w całej europie i potem płacą za tranzyt z miejsca produkcji do miejsca konsumpcji.
Gdzieś to jest opisane jak to dokładniej funkcjonuje?Tesla kupuje tani prąd z OZE na giełdach w całej europie i potem płacą za tranzyt z miejsca produkcji do miejsca konsumpcji.
transport nie jest potrzebny. wystarczy że zakupią tyle taniego prądu ile zużywają.Tesla kupuje tani prąd z OZE na giełdach w całej europie i potem płacą za tranzyt z miejsca produkcji do miejsca konsumpcji.
kiedyś tesla miała umowę z orlenem na stawianie ładowarek na ich terenie, więc pewnie dokładają sie orlenowi do prądu który zużyją po takiej cenie jaką sobie wynegocjowaliGdzieś to jest opisane jak to dokładniej funkcjonuje?
Coś z tym przyciąganiem jest - dobrze to widać w Galerii Bonarka - 4x SuC full, a w około poparkowanych kilkanaście Tesli nie ładujących się, takie parkowanie na zasadzie "zaparkuję obok swoich"kiedyś tesla miała umowę z orlenem na stawianie ładowarek na ich terenie, więc pewnie dokładają sie orlenowi do prądu który zużyją po takiej cenie jaką sobie wynegocjowali
ładowarki stawiane na terenie galerii handlowych też pewnie mają wynegocjowaną osobną cene za prąd bo "przyciągają klientów do galerii"
Słyszałem, że ponoć jest jakiś ktoś w PL (i na wschodzie też taki jest), kto ponoć za opłatą jest w stanie przerobić tak, żeby ładować się za free nawet jak nam się nie należy. Ale to dotyczyło Tesli.Da się kupić przejściówkę CCS-CCS "udającą" Teslę ?![]()
Można też po prostu chodzić po ulicy i kraść ludziom portfele i w mordę dawaćSłyszałem, że ponoć jest jakiś ktoś w PL (i na wschodzie też taki jest), kto ponoć za opłatą jest w stanie przerobić tak, żeby ładować się za free nawet jak nam się nie należy. Ale to dotyczyło Tesli.
ale jaka frajda jak ci się auto spali bo ci ktoś przerobił ładowarkę. w końcu prąd nie jest groźny więc wystarczy zastosować kombinacje 3 klawiszy i magicznie auto zacznie kraść 250KW prąduMożna też po prostu chodzić po ulicy i kraść ludziom portfele i w mordę dawać![]()
Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem że to ponoć dosyć popularne jest wśród wschodnich sąsiadów, że mają takie przeróbki.Można też po prostu chodzić po ulicy i kraść ludziom portfele i w mordę dawać![]()
nie do końca, bo oni zhackowali i samochody i ładowarkiNie wiem czy to prawda, ale słyszałem że to ponoć dosyć popularne jest wśród wschodnich sąsiadów, że mają takie przeróbki.
Jeśli to prawda to niestety blokuje nam ładowarki i dobrze by było jakoś temu przeciwdziałać.