Ładowanie w garażu

nnnnn

Pionier e-mobilności
Wymyśliłem, że WallBoxa Tesli zrobię na taką wtyczkę siły 32A bo akurat mam takie wyjście w domu. Do tego powieszę na haczyku i będę mógł sobie czasami zabrać do teściowej żeby jej podkręcić obroty licznika elektrycznego :) ale jak otworzyłem pudełko to to mobilne za bardzo nie jest :). Ale zrobiłem wg planu i wisi na haczyku :). Do kolegi który szuka gdzieś na shopieTesla - w Tesli kosztuje 2350 PLN jedyny problem to trzeba mieć VIN - niekoniecznie samochód i kupić bezpośrednio w serwisie... można sobie zrobić lub kupić przejściówkę z 16A do 32A lub odwrotnie :)
ps. na alllegro widziałem WallBox Tesli za 3900PLN. Przez chwilę zastanawiałem się czy to jest ten sam....
W DE zamawiasz bez vinu w cenie 499euro. Ja również mam zrobione w ten sposób z wtyczką duża siła 32A.

Rambo

Zadomawiam się
Koledzy a może ktoś wrzucić fotkę tej przejściówki ? Czy po jednej stronie jest siła o po drugiej wejście do ładowarki którą dostaliśmy w tesli?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Koledzy a może ktoś wrzucić fotkę tej przejściówki ? Czy po jednej stronie jest siła o po drugiej wejście do ładowarki którą dostaliśmy w tesli?
Od tesli są tylko jednofazowe bo ładowarka jest jednofazowa
ale możesz sobie kupić przejściówke lub zrobić sam wtyczki sa po 20-50zł + meterek przewodu i 30 minut roboty
1680257548384.png

Maxxxx

Zadomawiam się
Niech ktoś poleci ładowarkę przenośną do gniazdka siłowego. Wolę taką niż nieprzenośne pudło na ścianę w garażu, bo chcę podkradać prąd u rodziców będąc w odwiedzinach :ROFLMAO: Czy firma Zencar jest w miarę ? Polećcie coś :) pozdroooo

KrzysztofFly

Moderator
Niech ktoś poleci ładowarkę przenośną do gniazdka siłowego. Wolę taką niż nieprzenośne pudło na ścianę w garażu, bo chcę podkradać prąd u rodziców będąc w odwiedzinach :ROFLMAO: Czy firma Zencar jest w miarę ? Polećcie coś :) pozdroooo
Ja ostatnio dokupiłem w promocji na aliexpress, do swojego zestawu urządzeń, EVSE Feyree 11kW z wtyczką tzw. małą siłą 16A, za całe 798,51 zł. Wysyłka była z Polski i doszła w 2 dni. Z tego co widzę, to aktualnie można ją kupić za niecałe tysiąc złotych.
Zrzut ekranu 2023-04-01 200625.png
Co do firmy Zencar, to jestem posiadaczem wersji 22 kW, i jestem z niej bardzo zadowolony, sam co prawda nie używam go regularnie (mam w garażu dwa Wallboxy), jednak użyczałem go znajomym, zanim sami się wyposażyli w urządzenia inne niż standardowe cegły dołączane fabrycznie do samochodów.

KrzysztofFly

Moderator
Kurde, no miałem Zencara właśnie kupować, bo mega polecany, sporo opcji, a cena nie jest jakaś kosmiczna, ale teraz to Feyree kusi... A @KrzysztofFly jak z fakturą na to i gwarancją?
No właśnie FV na aliexpress nie uświadczysz, a i gwarancja też pewnie trudna do wyegzekwowania. Ja osobiście stwierdziłem, że w cenie 798,51 zł warto.