No to niech nas ktoś tu uświadomi: jakie są realne koszty brutto sprzedaży+dystrybucji 1 kWh w taryfie C? Czy jest to więcej niż 1.5 zł? Bo tylko wtedy widziałbym uzasadnienie dla, powiedzmy 2 zł/kWh dla klienta, o wyższych kwotach nie wspominając...
Strona PGE dedykowana firmom, sprawdźcie jak dużo można się na niej dowiedzieć, a może spróbujcie znaleźć aktualny cennik:
https://www.gkpge.pl/dla-firm
Zadzwoniłem do PGE, odczekałem swoje i dowiedziałem się jakie są aktualne ceny za 1kWh.
Taryfa wysoka 1,0184zł/kWh, taryfa niska 0,9127kWh, bez przesyłu i innych opłat.
Zapytałem dlaczego mnie nie powiadomiono o zmianie cen. Pani na infolinii mnie poinformowała, że ceny przychodzą wraz z fakturą. Ja na to, że faktura przychodzi 2 tygodnie po miesiącu, w którym zużywałem prąd nie znając ceny. Zażądałem powiadamiania mnie z wyprzedzeniem o zmianach cennika.
Pani stwierdziła, że nie ma takiej możliwości. Muszę czekać na fakturę i dopiero wtedy poznam ceny.
Fajny biznes te ładowarki, taki "w ciemno".
Wiadomo, można dzwonić, pytać itp, ale to kolejny poświęcony czas, a co za tym idzie pieniądze.
Podglądnijcie sobie rozliczenie, z tamtego roku z grudnia, gdzie nie kupiono ani 1 kWh.