Ja bym brał wszystko od jednego producenta żeby to łatwo połaczyć. Cena nie jest wygórownaa więc jeśli i tak już będziesz miał urzadzenie zarzadzające magazynem które może zarzadzac także ładowarką i licznik to za 2-2,5tys cięzko będzie kupic ładowarkę z licznikiemJa muszę do poniedziałku dać znać tym gościom czy zakładam swoją ładowarkę i jaką czy biorę od nich EVSE Victrona któego mają też w ofercie. Chłopaki - na początek grube, praktyczne informacje potrzebuję. Jaki model, jaka firma i co mi daje. Chce ładować prądem z PV zamiast go oddawać - na maxa zwiększyć autkonsumpcję. To mój priorytet. Taryfę prądu mam G12
Wallbox 22kW nie zaszkodzi, po prostu nie wykorzystasz jego pełnego potencjału. To jest przyszłościowe podejście, bo jeśli kiedyś kupisz inny samochód z ładowarką pokładową 22kW (lub jednofazową 7kW) to w przypadku wallboxa 22kW wykorzystasz jego pełne możliwości. Teraz to rozwiązanie nadmiarowe, ale jeśli różnica w cenie 22kW a 11kW nie jest duża, to kupuj 22kW.W specyfikacji auta mam Ładowarka pokładowa AC 11kW. Do tego mam też gniazdo ładowania prądem stałym DC też...model fullCzyli nie ładowarkę kupować 22kW tylko 11 kW ??
Mam, Korzystam. Po pierwszych problemach związanych z moim brakiem obsługi apki uważam że to bardzo dobre urządzenie. Kupiłem jako dodatek do reszty Huawei, czyli invertery i licznik. Polecam podpiecie na stałe pod Lan. Nie po WiFi.
Ktoś ma? Korzysta? Coś może więcej podpowiedzieć jak to chodzi ? Aplikacja ?