Przyjeżdża gościu do hotelu...
To w sumie niekoniecznie tak jak piszesz, bo o ile nie masz wyboru w hotelach (tak jak ja w Arłamowie), to przyjedziesz i jak będziesz potrzebował to się naładujesz nawet w tak wysokiej cenie jak ja 2,52zł za kWh, w 2023 (na dzisiaj mają 2,28zł

)
Natomiast jeśli będziesz miał w danej okolicy więcej hoteli do wyboru w oczekiwanym budżecie, to po pierwsze najprawdopodobniej wybierzesz taki, który ma ładowarkę, a kolejną rzecz na którą zwrócisz uwagę przy wyborze hotelu, to będzie stawka za jaką będziesz się mógł naładować.
W ten właśnie sposób dwa razy w ostatnim czasie (także w 2023r) wybrałem Nosalowy Park w Zakopanem, bo mogłem się w czasie pobytu ładować (płacąc 1,20 za kWh), do tego wsiadając w dniu wyjazdu do domu, do samochodu stojącego pod hotelem i naładowanego do 100%.
a mógł byle mieszkanie w booking wziąć, przyjechać PKP, zrobić sobie śniadanie... Zapłaci za wszystko x2, ale prąd powinien mieć za tyle co w domu...
Byli także tacy, co Teslę na polu namiotowym w namiocie ładowali
i może jeszcze parking na ulicy za darmo?
Za parking też płaciłem

.
A jak weźmie na fakturę, to faktyczny koszt tych 3pln zejdzie do 2,20pln/1kWh - źle?
Tak, tylko jeśli płacisz maksymalny abonament w GW, to wtedy stawka brutto przy ładowaniu AC wynosi
Energia MAX 1,60 PLN za kWh, więc faktyczny koszt będzie jeszcze niższy.
Tutaj jednak dochodzimy do kolejnej niefajnej rzeczy, czyli stacji partnerski w Greenway, które nierzadko mają kosmiczne ceny za ładowanie, a są nie do odróżnienia od stacji własnych GW, o ile ktoś używa aplikacji, to jeszcze zobaczy malutki znaczek P, jednak dla używających do autoryzacji kart RFID, rachunek za ładowanie może być szokiem

.
No ale taka rola atencjusza żyjącego z YT. TRZEBA robić materiały klikalne... Zapewne wolałby tę dyskusję pod swoim filmem na YT.
Tu się z tobą muszę zgodzić, że materiał ten został nakręcony, bo może się klikać. Tak naprawdę na filmie nawet nie widać aby się tam ładował, tylko stojące auto pod ładowarką

, nie pokazał również "rachunku grozy"
.