Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

krzyss

Pionier e-mobilności
Na wcześniejszych Twoich zdjęciach, wydaje mi się, że masz odpryski. Ja wcześniej jeździłem Citroenem C5 i całe progi były przykryte czarnym plastikiem, więc tego problemu nie miałem, ale pamiętam, że ten plastik był dość sponiewierany, więc jakby tam był lakier to raczej wyglądałby słabo.

View attachment 757
Wydaje Ci sie. To zwykly brud. Na razie nie ma zadnych problemow.

krist

Posiadacz elektryka
nie orginalna farbą
nie jesteś w stanie dać "oryginalnej farby" chyba że masz dostęp do tych których w Redmont używaja. Zawsze lakierowanie jest związane z dobieraniem "dość podobnego" koloru w mieszalni
Tylko wychodzi na to, że i tak jej nie masz, więc co za różnica.
no nie zgodzę się, gwarancja jest, tylko pytanie czy się szarpać z produecntem, zwłaszcza takim który najwyraźniej nie ma ochoty poczuć sie do odpowiedzialności za sprzedany produkt. Ja bym im dla zasady kazał to naprawiać, auto sprzedane za dwie i pół stówki, i pewne standardy obowiązują. Sam mam lampe zaparowaną, i nie chce mi się z nią jechać do Warszawy, ale jak się tylko trafi wyjazd w tamte okolice to im nie podaruję ;)

Bartosz

Pionier e-mobilności
nie jesteś w stanie dać "oryginalnej farby" chyba że masz dostęp do tych których w Redmont używaja. Zawsze lakierowanie jest związane z dobieraniem "dość podobnego" koloru w mieszalni

no nie zgodzę się, gwarancja jest, tylko pytanie czy się szarpać z produecntem, zwłaszcza takim który najwyraźniej nie ma ochoty poczuć sie do odpowiedzialności za sprzedany produkt. Ja bym im dla zasady kazał to naprawiać, auto sprzedane za dwie i pół stówki, i pewne standardy obowiązują. Sam mam lampe zaparowaną, i nie chce mi się z nią jechać do Warszawy, ale jak się tylko trafi wyjazd w tamte okolice to im nie podaruję ;)
Powiedzą, że ilość pary na metr sześcienny w lampie mieści się w granicach normy, albo, że myłeś samochód wodą i to jest główny powód problemu lub woda była zbyt rzadka i wniknęła przez pory do lampy.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad lampa, to pisalem że wierciłem i przy okazji rozmawialem o tym z serwisem a props parowania lampy.. Jak są krople, to do wymiany, jak tylko para, która znika to nie.
zrób zdjecie i zgłoś via aplikacja. Zadzwonią bardzo szybko

Last edited:

krist

Posiadacz elektryka
ad lampa to pisalem że wiercił i przy okazji rozmawialem z serwisem a props lampy.. jak są krople, to do wymiany, jak tylko para, która znika to nie.
zrób zdjecie i zgłoś via aplikacja. Zadzwonią bardzo szybko
jest zalana wodą od dnia odbioru, nawet to odnotowali,

podicool

Zadomawiam się
Pod koniec moje wizyty w serwisie zauważyłem , że plastik z napisem model 3 na progu od kierowcy jest krzywy dotknąłem go i odpadł :) . Naprawę przeprowadzili od razu nowa taśma trwało to 15 minut , po paru godzinach wieczorem znowu się odkleił. Naprawiłem sam.

Last edited: