Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

krzyss

Pionier e-mobilności
Japonce tez twierdzą ze mają premium , to zależy od producenta co uważa , za premium.
Teraz co drugie banany w lidlu sa premium.
mowimy o jakosci wykonania, i mimo tego ze ja w tesli akceptuje to co jest to nikt mi nie wmowi ze jest to jakosc audi.

krzyss

Pionier e-mobilności
Mnie trzeba tłumaczyć. Na co mam zwrócić uwagę?
Jakosc wykladziny dywanowej, jakosc wykonczenia deski rozdzielczej. Podlokietnik jest w audi spasowany tak ze nie ma szpary przez ktora wiadac co sie w nim znajduje. Miejsce na napoje jest w stanie utrzymac bez telepania butelke 0,5L uszczelka drzwi dolega dobrze do szyby i nie szumi po otwarciu i ponownym zamknieciu. Reflektory sa zamocowane oba na jednakowej wysokosci i nie odstaje 5mm, tylne nie paruja.
W bagazniku nie widac golej blachy,
Dalej mi sie nie chce wymieniac... bo to slepy zobaczy roznice.

Bronek

Pionier e-mobilności
WY!!! ( wiecie rozumiecie) - z tymi usterkami, nie macie Premium!!! A ja mam. Bo mi tylko prawa lampa parowała... no i lekko klapa tenteges nie styka. Ale ja mam premium, bo sobie "wieś tuning" w środku zrobiłem.
Nie wiem co tu narzekać. Wiadomo od lat, że amerykańce nawet marek znanych jak np Volvo mają swoiste amerykanskie wykończenie , czasem nawet prowadzenie, spalanie itp...
Tesla jest jaka jest, czasem lepsza czasem gorsza ale to TESLA.
Kupiłeś to licz się z tym, ze to nie jest europejskie auto, że teraz ogólnie robią wszędzie więcej lipy.
No a o Mercedesie G za sporą kasę, to już tu pisaliśmy. Rdza to chyba gorsza sprawa od usterek Tesli w aucie 2x co najmniej droższym, o serwisie jak jubiler na Ponte Vecchio we Florencji.
Czy Premium, pod wzgledem zadowolenia raczej tak, komfortu kierowcy też, ale jak ktoś lubi thuje w ogrodzie i równe ścieżki z betonu , grysik pod kwiatkami jak przed hotelem, to tu już nie jest Premium. To samochód dla kierowcy, nie limuzyna lub rodzinne auto. Tu liczy sie głównie prowadzacy.
To srednia kasa jak na obecne czasy, tylko nie u nas i dlatego tyle bólu.

Last edited:

kARPIU

Fachowiec
Przysiadlem nad chlapaczami dzis i zamontowalem.
Nie znalazlem ochoty na mycie calego auta i skonczylo sie na myciu tylko miejsca na chlapacze. Zapewbe ten minimalizm ma swoje wady ale chociaz to jakos wyglada. Progi napewno okleje. Szkoda ogladac jak lakier spada płatami

Attachments

• 20210501_174810.jpg
    20210501_174810.jpg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 118
  • 20210501_174725.jpg
    20210501_174725.jpg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 155
  • 20210501_174759.jpg
    20210501_174759.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 155
  • 20210501_174740.jpg
    20210501_174740.jpg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 157

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Jakosc wykladziny dywanowej, jakosc wykonczenia deski rozdzielczej. Podlokietnik jest w audi spasowany tak ze nie ma szpary przez ktora wiadac co sie w nim znajduje. Miejsce na napoje jest w stanie utrzymac bez telepania butelke 0,5L uszczelka drzwi dolega dobrze do szyby i nie szumi po otwarciu i ponownym zamknieciu. Reflektory sa zamocowane oba na jednakowej wysokosci i nie odstaje 5mm, tylne nie paruja.
W bagazniku nie widac golej blachy,
Dalej mi sie nie chce wymieniac... bo to slepy zobaczy roznice.
W moim egzemplarzu nie ma żadnego z problemów, które wymieniłeś. A różnicę widzę doskonale: wnętrze TM3 mi się bardzo podoba, a wnętrze Audi jest dla mnie "może być".

krzyss

Pionier e-mobilności
Przysiadlem nad chlapaczami dzis i zamontowalem.
Nie znalazlem ochoty na mycie calego auta i skonczylo sie na myciu tylko miejsca na chlapacze. Zapewbe ten minimalizm ma swoje wady ale chociaz to jakos wyglada. Progi napewno okleje. Szkoda ogladac jak lakier spada płatami
Dobrze to wyglada. Chyba sie skusze na nie mimo wysokiej ceny.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dobrze to wyglada. Chyba sie skusze na nie mimo wysokiej ceny.
Moim zdaniem te nie orginalne np z Ebaya. czy Amazona sa lepsze.
SmartSelect_20210501-211213_Photos.jpg
SmartSelect_20210501-211600_Photos.jpg

krist

Posiadacz elektryka
W moim egzemplarzu nie ma żadnego z problemów, które wymieniłeś. A różnicę widzę doskonale: wnętrze TM3 mi się bardzo podoba, a wnętrze Audi jest dla mnie "może być".
mówisz o odczuciach estetycznych, swoich, nie o jakości wykonania. Jakośc to użyte materiały i sposób ich zamontowania. Tu jest przepaść, i nie ma co udawać że jest inaczej. Dobrze by było żeby Tesla jednak zaczeła zwracać uwagę na to co montuje do aut, bo różnica w technologii będzie się zmniejszać, a jakośc pozostanie. Przykład: po 2 miesiącach odkurzam auto, i wykładzina w dolniej części to straszna tandeta, po 3 tyś km już się zaczyna przecierać obok pedału gazu, tam gdzie butem musze ją zahaczać. Dywaniki oryginalne Tesli to jak tania podróbka z Allegro, naprawdę jest taka różnica w koszcze zakupu w porównaniu do przyzwoitych dywaników? I tak dalej, i tak dalej, design jest ok, tablet super, ale fotele czy wykończenie to mam w toyocie avensis lepsze, a to całkiem inna półka cenowa.
Trochę off topic ,kolega zostawiał coś do obszycia w firmie Zonda Design, i widział tam obszyta alcantarą fotele do tesli, mówi że rewelacja, 10x ładniejsze i lepiej zrobione niż oryginał, mają wrzucuć zdjęcia na fb jak klient je już odbierze