Nie. Autopilot, włączając w to darmową bazę, ma korzystać z tego samego "silnika", co FSD.W sensie ze bazowy i darmowy autopilot ma dostac nowa wersje calkowicie? Czy tylko ci co za to zaplacili?
No spoko ale BMW nie sprzedaje podobnego software do FSD. Wyobraź sobie że masz FSD za 40tys a on Ci nie czyta znaków i wpada w zabudowany 120km/hNo to w innych markach podazanie za znakiem to opcja, w Tesli nie da sie tego wylaczyctutaj jest klucz. Jadac np Zakopianka BMW jak i VW odczytywalo 30km/h z bocznych drozek wiec tez by to generowalo patowe sytuacje.. ale ja sam wolalem predkosc sobie ustalac.
Wyobrażam sobie, że nie jestem tym zaskoczony, gdyż przed kupnem FSD przeczytałem, co ta funkcja oferuje.Wyobraź sobie że masz FSD za 40tys a on Ci nie czyta znaków i wpada w zabudowany 120km/h
Wszystko co wymieniłeś to systemy ADAS od Mobileye. Mercedes czy Audi kupili gotowe zestawy i podregulowali je po swojemu.Myślałem o innych markach którymi jeździłem i działało to dużo lepiej niż w Tesli, która się tym cały czas chwali, np. Mercedesem lub Audi. Nawet w Oplu czy Peugeocie to lepiej działa nie mówiąc o Audi. Przecież Tesla nie potrafi nawet dobrze ustawionych i wyraźnych znaków rozpoznawać ustawionych przy autostradzie. Czyli jak można mieć zaufanie do FSD jak nie potrafi znaku odczytać.
Docelowo wszyscy będą mieli nową wersję Autopilota/FSD, ale niektóre funkcje nowej wersji będą dostępne tylko dla tych, którzy mają FSD.W sensie ze bazowy i darmowy autopilot ma dostac nowa wersje calkowicie? Czy tylko ci co za to zaplacili?
Przyciemnianie dziala… 0/1 dziala nie dziala… tam nie ma czujnika oslepienia… tylko jak sie robi ciemno to przyciemnia lusterka… jak w tesli, wszystko jest takie na poloweI przyciemnianie lusterek.
Mi akurat to pasuje, ale poprawne światła adaptacyjne to nawet bym jako płatny upgrade dokupił...I przyciemnianie lusterek.