Lane departure avoidance & Collision warning

kaziwich

Posiadacz elektryka
Pitu pitu, zaden z systemow nie dziala zupelnie bezblednie.
Czasem pozwala Cie uchronic przed zderzeniem. A czasem nie. Tu masz nagranie z mojej kolizji z Jeleniem na autostradzie. System nie zadzialal. Gdyby nie moja reakcja to bym zderzyl sie z jeleniem przy pelnej predkosci.

To byly lezace zwloki jelenia, a nie stojacy na drodze jelen. Tak czy siak mysle, ze wystarczajaco duza masa zeby uszkodzic auto. Niemniej jednak moim zdaniem przy stojacym/idacym zapewne by zareagowal.
U mnie reaguje czesto, mimo ze mam ustawione na „Late”. Jakby mierzyli score pod FSD beta, to bylbym na szarym koncu ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
To byly lezace zwloki jelenia, a nie stojacy na drodze jelen. Tak czy siak mysle, ze wystarczajaco duza masa zeby uszkodzic auto. Niemniej jednak moim zdaniem przy stojacym/idacym zapewne by zareagowal.
U mnie reaguje czesto, mimo ze mam ustawione na „Late”. Jakby mierzyli score pod FSD beta, to bylbym na szarym koncu ;)
Czyli na tej wysokosci nie reaguje wiec jak sie bedzie czolgal przechodzien to mozna go przejechac :)

Michal

Moderator
Jak się czołga, to nie przechodzień, tylko czołgacz albo przeczołgacz :p

Boko

Fachowiec
Jest jeszcze „Obstacle aware acceleration”. Ostatnio mi zadzialalo jak chcialem ruszyc na zajetym rondzie. Auto ignoruje nacisciecie gazu :)
wow, czyli dziala w sytuacjach jak cos jest na drodze a nie widziemy tego i auto nam zablokuje, tak?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Moje obserwacje
- potrafi zapobiec zjechaniu z drogi (nawet bez namalowanych linii) - wiem to stąd, że mam w okolicy takie miejsce, gdzie tesla zawsze się boi, że wjadę w krzaki, więc trochę mi próbuje korygować tor jazdy (i piszczy ze strachu)
- potrafi krzyczeć, że przegapiłeś znak stop (chyba to wymaga fsd)
- gdy samochód z przodu zwalnia, piszczy, gdy uważa, że nie reagujesz dość wcześnie

Najnowsze dyskusje