Letni, gorący problem - szklany dach?!

eugtor

Posiadacz elektryka
Mam na stałe włączony cabin overheat protection i w ogóle się nie martwię o zasłony dla szklanego dachu. Chyba że pod przednią szybę zakładam osłonę jak gdzieś na długo parkuje przodem do słońca.

piotrpo

Pionier e-mobilności
zastanówmy się czy to jest normalne wypuścić taki samochód bez osłon przesuwanych? w jakiej temperaturze ścina się białko?
Bo jak zostawisz dzieciaka w samochodzie bez szklanego dachu, to nic się nie stanie, a jak postoi sobie kilkadziesiąt minut na nasłonecznionym parkingu, to otwierasz drzwi i wsiadasz do miłego, chłodnego wnętrza.
Ale uważam, że jakieś fabryczne roletki powinny tam być. Nawet nie ze względu na temperaturę, ale zmęczenie światłem

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Nawet nie ze względu na temperaturę, ale zmęczenie światłem
Elon pewnie to przewidział ale w swoim skąpstwie doszedł do jedynego słusznego wniosku, ze na zmęczenie światłem skuteczne będą :cool: ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja mysle ze szklany dach jest tanszy w produkcji i tyle. Musieli jakos to obliczyc ze tak jest taniej, moze konstrukcje latwiej klatki opracowac.
Inaczej pewnie by stopniowo rezygnowali z tego. Drugi pomysl to to ze mial chec zrobic auto na bogato… Ale na Roletę już nie starczyło pieniążków