Wystarczy nie naciskać za mocno gazu... Tylko trzeba brać pod uwagę, to, że w EV przyśpieszenie jest zaskakujące, w sensie nic nie zdradza pasażerowi, że za chwilę coś się stanie.czy Chill mode rozwiązuje problem? Czy jeżdzisz LR czy RWD?
Wystarczy nie naciskać za mocno gazu... Tylko trzeba brać pod uwagę, to, że w EV przyśpieszenie jest zaskakujące, w sensie nic nie zdradza pasażerowi, że za chwilę coś się stanie.czy Chill mode rozwiązuje problem? Czy jeżdzisz LR czy RWD?
to by było coś!Musze wsadzic pirometr i sie pobawic odczytami
Niestety moja żona bardzo nie lubi przyśpieszeń, a to ma być samochód głównie dla niej. Mój znajomy z Automaniaka też mi mówił, że Tesla 3 RWD to był najlepszy samochód elektryczny jakim jeździł, bo bez zbędnej mocy i masy (ale jednak teraz kompletnie nie opłaca się nam kupować nic innego niż LR).Wystarczy nie naciskać za mocno gazu... Tylko trzeba brać pod uwagę, to, że w EV przyśpieszenie jest zaskakujące, w sensie nic nie zdradza pasażerowi, że za chwilę coś się stanie.
TM3LR nie jest sportowym samochodem. W trybie standard, owszem potrafi wcisnąć w fotel, ale to nie ma nic wspólnego z typowym usportowionym spaliniakiem. Masz pełną kontrolę nad przyśpieszeniem, brak tej 0-1 charakterystyki gazu. Do tego zero obaw, że sprzęgło upalisz. Ruszanie i zatrzymywanie w trybie OPD jest ultrapłynne, bez szarpnięć przy starcie, zmianie biegów, zatrzymaniu. Oczywiście, jeżeli zaczniesz jeździć gaz/hamulec to pasażer prawdopodobnie poczuje się źle, ale nikt nie każe ci tak jeździć. Tryb chill robi 3 rzeczy:W moim sportowym samochodzie już jak wcisnę 30% gazu to słucham, jaki to ze mnie zły kierowca, bo nie dbam o jej komfort. Coś mi mówi, że M3 może przez to wypaść z jej łask, ale zobaczymy.
W moim Y pokazuje jak stoi w słoncu teraz ok 70 stopni spokojnie. Da się schłodzić, ale komfort podrózowania jest mniejszy niż w drugim moim elektryku bez szklanego dachu. Szukam właśnie sensownych osłon na dach i szybeDo użytkowników, czy możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi warunków we wnętrzu jakie panują podczas upałów? Czy duża szklana powierzchnia dachu ma duży wpływ na odczucie gorąca? Czy stosujecie jakieś osłony? Jaki jest "klimat" podczas silnego nagrzewania samochodu w upały? Proszę o szczere wypowiedzi bez elonowych bajek, najlepiej gdyby podać pomiary temperaturowe.
ja pierdziu, dodajmy, że mieszkasz w Polsce a nie w Dubaju? zastanówmy się czy to jest normalne wypuścić taki samochód bez osłon przesuwanych? w jakiej temperaturze ścina się białko?W moim Y pokazuje jak stoi w słoncu teraz ok 70 stopni spokojnie. Da się schłodzić, ale komfort podrózowania jest mniejszy niż w drugim moim elektryku bez szklanego dachu. Szukam właśnie sensownych osłon na dach i szybe