Lidl, Kaufland, Biedronka...

subintabulat

Zadomawiam się
brać auto za 300 k i potem ślęczeć kilka godzin żeby się doładować to przecież to jaja są..i jeszcze to podejście ludzi...jak zwierzęta, albo i gorzej. Jest przewidziany limit 1 h na ccs na auto, ale nie, cwaniaczek z mercedesa wie jak to obejść...

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Z kauflandem pewnie też będzie niedługo to samo.
Na Słowacji do niedawna Kaufland był też za darmo. A teraz ładowarki przy Kauflandzie przejął ZSE Drive (czyli E.ON) i nie ma problemów z dostępnością.

slaveq

Pionier e-mobilności
brać auto za 300 k i potem ślęczeć kilka godzin żeby się doładować to przecież to jaja są..i jeszcze to podejście ludzi...jak zwierzęta, albo i gorzej. Jest przewidziany limit 1 h na ccs na auto, ale nie, cwaniaczek z mercedesa wie jak to obejść...
No tak stoją i można się z nich pośmiać a potem wsiąść do auta i pojechać dalej - naładować się gdzieś jak człowiek. Nie przyszłoby mi do głowy patrzeć jak jakiś wąsaty jegomość odpina się i podpina ponownie, na pewno też bym nie chciał go bić za to. Takie ładowarki od razu spisujemy na straty ewentualnie jeśli przy okazji robimy zakupy i jest wolna to można sobie skorzystać. Po prostu szkoda życia dla paru złotych :). A te auta za 300k to pewnie nawet nie są tych ludzi tylko banku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale no grupa takich się znajdzie zawsze to po co brać w tym udział? Podejrzewam , że jest sporo innych ładowarek w okolicy. Na lidlu problem się rozwiązał - Elocity wzięło pod swoje skrzydła i można liczyć na to, że się człowiek naładuje. Z kauflandem pewnie też będzie niedługo to samo.
Guzik tam, w moim lidlu ccs nie czynny od 2 miesiecy…

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale to zawsze tak jest… na miejscach dla niepelnosprawnych tez zawsze dobre fury poparkowane bez kart, na trawnik czy pod wejsciem do sklepu gdzie nie wolno stawac to zawsze jakis bogaty burak.
A zwrocisz uwage to Ci powie zebys spierd…

Bronek

Pionier e-mobilności
Nic na chama nie działa tak skutecznie jak większe chamstwo lub dotkliwa kara na legalu.
Można sobie gadać o edukacji , wychowaniu , grzechu itd .
Ci co tak głoszą niech takiemu umyją szyby i dadzą zapach do auta w gratisie.

To jak z zabraniem Prawka- działa słabo .Zabranie nawet czasowe auta już będzie inaczej.

Niestety na gliniarzy liczyć nie można.

Dlatego panowie idzcie na siłownię, kupcie sobie dresy i złote łańcuchy a łeb na łyso opitolcie....
No ale wtedy sami nabierzecie uprawnień do miejsc dla matek z dziećmi itp . :)

Last edited:

Pedr

Posiadacz elektryka
Jeżdzę przynajmniej 1 w tygodniu do Kauflanda gdyż mają tam dwa produkty, których nie widziałem w innych marketach. Czasami o dziwo jest wolna ładowarka to podładuję się. 30-40min zakupów = 10-12kWh. W tym tygodniu stał sobie na ładowarce Taycan - właściciel ewidentnie już po zakupach bo był w środku. Pół godziny później gdy wychodziłem ze sklepu sytuacja bez zmian - pomyślałem sobie może żona na dłuższych zakupach ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeżdzę przynajmniej 1 w tygodniu do Kauflanda gdyż mają tam dwa produkty, których nie widziałem w innych marketach. Czasami o dziwo jest wolna ładowarka to podładuję się. 30-40min zakupów = 10-12kWh. W tym tygodniu stał sobie na ładowarce Taycan - właściciel ewidentnie już po zakupach bo był w środku. Pół godziny później gdy wychodziłem ze sklepu sytuacja bez zmian - pomyślałem sobie może żona na dłuższych zakupach ;)
Tm3 stoi na czas zakupów
TmS stoi: 2- x dłużej bo jest ok tyle razy droższa
TmX i S Plaid : mogą stać nawet z 3 godziny , bo wiadomo to najdroższe modele Tesli.
Tycan . Ten to do zamknięcia sklepu , a jak nic a jak doliczymy przeglądy zalłapie sie na dostawy w nocy
:)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Onegdaj, z komentarzy na plugshare dla lokalizacji Katowice CH Libero, można było niezły brazylijski serial nakręcić. Była tam darmowa stacja ładowania 2xAC
Potyczki hybryd (Porsche vs Bentley), nocne koczowanie, dramy o "rezerwacje" lub brak "rezerwacji","to nie parking!", "ja tu pracuje to mi się należy!", skarżenie do wyższych instancji (zarządca parkingu, itp).

Aż zaszło za daleko i (tutaj zgaduję bo nie było jej w EIPA) UDT stwierdził, hola, hola, a to w ogóle co to za stacja - i ją zamknięto :)

... no więc stali bywalcy tej komedii? tragedii? (a z pewnością dramatu) przeniosła się do Ojców Franciszkanów na stację ładowania "Co Łaska". Którą wkrótce potem spotkał ten sam los (niestety nie ma starych komentarzy)

Koniec dramatu?

Skądże!

Pojawił się tam Showroom Tesli więc Tesla zamontowała kilka wall connector ... i jakiś psychol zaczął uzurpować sobie prawo do ładowania na nich. Co więcej straszył pozwami wszystkich, którzy, że to nie jest publiczna stacja ładowania..

Morał z tego taki, że jak ktoś za młodu nadużywał kompresorów na stacjach benzynowych wkładając końcówkę tam gdzie nie powinien, tak to potem rzuca się na głowę.

format

nerd
Onegdaj, z komentarzy na plugshare dla lokalizacji Katowice CH Libero, można było niezły brazylijski serial nakręcić. Była tam darmowa stacja ładowania 2xAC
Potyczki hybryd (Porsche vs Bentley), nocne koczowanie, dramy o "rezerwacje" lub brak "rezerwacji","to nie parking!", "ja tu pracuje to mi się należy!", skarżenie do wyższych instancji (zarządca parkingu, itp).

Aż zaszło za daleko i (tutaj zgaduję bo nie było jej w EIPA) UDT stwierdził, hola, hola, a to w ogóle co to za stacja - i ją zamknięto :)

... no więc stali bywalcy tej komedii? tragedii? (a z pewnością dramatu) przeniosła się do Ojców Franciszkanów na stację ładowania "Co Łaska". Którą wkrótce potem spotkał ten sam los (niestety nie ma starych komentarzy)

Koniec dramatu?

Skądże!

Pojawił się tam Showroom Tesli więc Tesla zamontowała kilka wall connector ... i jakiś psychol zaczął uzurpować sobie prawo do ładowania na nich. Co więcej straszył pozwami wszystkich, którzy, że to nie jest publiczna stacja ładowania..

Morał z tego taki, że jak ktoś za młodu nadużywał kompresorów na stacjach benzynowych wkładając końcówkę tam gdzie nie powinien, tak to potem rzuca się na głowę.

O matko, nie wpadłem na to że ktoś w ogóle może wpaść na pomysł kradnięcia prądu z tych słupków Tesli.