Lidl, Kaufland, Biedronka...

daniel

Señor Meme Officer
No to rzućcie "kolejność czynności" przy takim PowerDocie, bo u nich to jakoś skomplikowane jest.
A może z kartą Electroverse nie jest?
Uruchamiać kartą czy apką?
Najpierw podpinać?
To jakiś czas temu było. 1 karta, 2 wybór złącza, 3 kabel, ale pamięć może mnie mylić co do 2 i 3.
Generalnie czytałem to co jest na ekranie.

Jaka wtedy jest cena?
W moim przypadku taka jak w aplikacji.
Widziałem, że freshmile ma nawet lepsze ceny jeśli ładujesz się szybko, bo tam dochodzi cena za czas.

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Jaka wtedy jest cena?
We wrześniu i październiku br. płaciłem 2,65 PLN/kWh, a teraz obniżyli cenę do 2,58 PLN/kWh.

No to rzućcie "kolejność czynności" przy takim PowerDocie, bo u nich to jakoś skomplikowane jest.
A może z kartą Electroverse nie jest?
Uruchamiać kartą czy apką?
Najpierw podpinać?
Z kartą jest łatwiej - najpierw podłączasz pojazd, przykładasz kartę i to wszystko (nic na wyświetlaczu wybierać nie musiałem). Nawet sam komunikat tak jak na zdjęciu sugeruje "Użyj karty RFID lub wybierz złącze w celu rozpoczęcia ładowania". Więc każdy sposób jest dobry ale z kartą jest prościej.

Natomiast z aplikacją Electroverse jest tak, że najpierw musisz w aplikacji wybrać ładowarkę, wskazać złącze, pojawi się w apce komunikat żeby teraz podłączyć pojazd i następnie po podłączeniu klikasz przycisk "Opłata początkowa".

Attachments

• IMG_0810.jpeg
    IMG_0810.jpeg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 17
Last edited:

carinus

Fachowiec
Dzisiaj robiłem dwa podejścia do PowerDot-a w dwóch lokalizacjach i każda miała różne możliwości korzystania z sieci operatora. Jedna była aktywna w Shellu, druga przez GW. Niestety odrzuciło mi Shella z powodu braku obsługi karty wydanej w Belgii z belgijską kartą płatniczą.
Jakich kart używacie do odpalania Powerdotów?

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Dzisiaj robiłem dwa podejścia do PowerDot-a w dwóch lokalizacjach i każda miała różne możliwości korzystania z sieci operatora. Jedna była aktywna w Shellu, druga przez GW. Niestety odrzuciło mi Shella z powodu braku obsługi karty wydanej w Belgii z belgijską kartą płatniczą.
Jakich kart używacie do odpalania Powerdotów?
Octopus Electroverse, a w najbardziej pesymistycznym wariancie skorzystałbym po prostu z kodu QR i uruchomienia ładowarki przez przeglądarkę (ale podkreślam w ostateczności ze względu na ceny).

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

carinus

Fachowiec
Northe nie chce przyjąć polskiej karty. Z belgijską nie było problemu. Czy to norma?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Northe nie chce przyjąć polskiej karty. Z belgijską nie było problemu. Czy to norma?
Northe nie przyjmuje Revoluta, z tego co wiem. Mi przyjął polską (z mBanku).