Lidl, Kaufland, Biedronka...

carinus

Fachowiec
No i h.. bombki strzelił, a miałem cichą nadzieję na poprawę sytuacji.

carinus

Fachowiec
Potrafi ktoś wyjaśnić, dlaczego pomimo informacji np. na mapie Elocity że ładowarka jest obsługiwana, nie ma reakcji na użycie ich karty?

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Czy względem innych ładowarek też Wam tak ciężko się wpina CCS na PowerDot'ach? Mam wrażenie jakby te wtyki były jakieś minimalnie większe względem konkurencji.

Chyba, że jest to związane z cenami, a co za tym idzie mała popularność i wtyki są niewyrobione ;)

sebakazm

Nowy na Forum
Czy względem innych ładowarek też Wam tak ciężko się wpina CCS na PowerDot'ach? Mam wrażenie jakby te wtyki były jakieś minimalnie większe względem konkurencji.

Chyba, że jest to związane z cenami, a co za tym idzie mała popularność i wtyki są niewyrobione ;)
Tak też zawsze mam takie wrażenie. Cenowo dla mnie PoweDot jest ok. Z BMW Charging 2,29 PLN, a od 15.01.2025 będzie jeszcze taniej – 2,00 PLN/kWh.

rowerek0000

Zadomawiam się
Jak pewnie wiecie, Lidl masowo postawił stacje ładowania (szczególnie łatwo zaobserwować w WWA, gdzie praktycznie przy każdym Lidlu już coś stoi). No i po długim czasie kiedy te stacje były owinięte, wreszcie wyłaniają się spod płaszcza. I tu nowość. U mnie taka stacja mimo, że już funkcjonuje to nie jest dostępna w elocity, a możliwość płatności sprowadza się wyłącznie do karty bezpośrednio w stacji. Cena, 2,4zł/kWh za DC i 1,8 za AC. Napisałem już do Lidla czy to chwilowe, czy tak już będzie.

Ev3

Pionier e-mobilności
U mnie taka stacja mimo, że już funkcjonuje to nie jest dostępna w elocity, a możliwość płatności sprowadza się wyłącznie do karty bezpośrednio w stacji. Cena, 2,4zł/kWh za DC i 1,8 za AC. Napisałem już do Lidla czy to chwilowe, czy tak już będzie.
A ten czyrnik kart oklejony jako elocity, czy Lidl?

nabrU

Moderator
I tu nowość. U mnie taka stacja mimo, że już funkcjonuje to nie jest dostępna w elocity, a możliwość płatności sprowadza się wyłącznie do karty bezpośrednio w stacji.

Ludziom to jednak nie dogodzi. Płaczą, ze muszą używać 20 apek na telefonie, a jak jest płatność kartą to narzekają :p:ROFLMAO:

rowerek0000

Zadomawiam się
Nie napisałem, że to wada. Niewątpliwie to plus. Jednak czemu cena jest wyższa niż na pozostałych stacjach w elocity :)
Ludziom to jednak nie dogodzi. Płaczą, ze muszą używać 20 apek na telefonie, a jak jest płatność kartą to narzekają :p:ROFLMAO:

eservice i tyle. Nigdzie nie ma logo elocoty i lidla.
A ten czyrnik kart oklejony jako elocity, czy Lidl?