Lidl, Kaufland, Biedronka...

carinus

Fachowiec
Robiłem próbę na karcie debetowej Mastercard .Wezmę kartę Visa żony i ponowię próbę.

Poszło na karcie kredytowej. Debetowych najwidoczniej nie trawią.

Last edited:

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Robiłem próbę na karcie debetowej Mastercard .Wezmę kartę Visa żony i ponowię próbę.

Poszło na karcie kredytowej. Debetowych najwidoczniej nie trawią.
u mnie poszło na debetowej mBanku

carinus

Fachowiec
Próba odpalenia ładowarki i klapa. Niepoprawny kod QR na ładowarce. Odpuszczam jednak te zabawy z tymi wynalazkami, do czasu jak będzie to działać na prostych zasadach.

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Próba odpalenia ładowarki i klapa. Niepoprawny kod QR na ładowarce. Odpuszczam jednak te zabawy z tymi wynalazkami, do czasu jak będzie to działać na prostych zasadach.
Przez NORTHE rozumiem, że też próbowałeś i nie poszło?

carinus

Fachowiec
Tak, aplikacja nie przyjęła kodu. Karty też nic nie zdziałały. W instrukcji na ładowarce podali ze można korzystać z aplikacji EMSP, ale ja mam już dosyć zbierania kolekcji apek do odpalania. Shell niby podaje tę stację jako roamingową, ale zero reakcji na kartę.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ale w Northe nie trzeba zadnego kodu QR. Wybierasz w Northe na mapie ładowarkę, naciskasz start, i koniec zabawy. Parę tygodni temu ładowałem, i nie było żadnego problemu.

carinus

Fachowiec
Dziwne jest to, że mapa nie pokazuje żadnych stacji, dlatego użyłem skanera kodu. Muszę ogarnąć ustawienia.

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Ale w Northe nie trzeba zadnego kodu QR. Wybierasz w Northe na mapie ładowarkę, naciskasz start, i koniec zabawy. Parę tygodni temu ładowałem, i nie było żadnego problemu.
czy przed uruchomieniem ładowania jest pobierana jakaś kwota pre-autoryzacji?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Koniec PowerDot przez Northe? Właśnie dostałem taką wiadomość:

We're reaching out to let you know about an upcoming change to the availability of certain charging stations outside the Nordics. This concerns stations you have recently used with the Northe app to charge your electric vehicle.

The affected charging stations will no longer be a part of our charging network, which means that you won't be able to use the Northe app to charge your car on these stations.

Thank you for your understanding!