Lidl, Kaufland, Biedronka...

Michal

Moderator
Czy to dlatego u Ciebie na liście jest ponad 1500 lokalizacji od greenwaya, a w rzeczywistości niecałe 800?
Jest szansa, że różne widoki mają różne filtry :p
Tak jak opisałem robię w widoku pokazującym niedawno dodane ładowarki.
Może znajdę chwilę, to sprawdzę / poprawie.

sh95

Fachowiec
Jest szansa, że różne widoki mają różne filtry :p
Tak jak opisałem robię w widoku pokazującym niedawno dodane ładowarki.
Może znajdę chwilę, to sprawdzę / poprawie.

No, ja tak porównuję do swojej* wersji i przeliczeń, to ten Greenway się wybija. Niby reszta jest blisko tego, co mam. Patrzyłem też wprost co jest w pools w Api eipa i jest właśnie koło 800.

Obserwuję też u Ciebie te daty nowych ładowarek. Nowe, które dodajemy (ja raz na dzień) pojawiają się w eipa zwykle z datami mocno wstecz, czasem nawet kilka miesięcy. Np dwa dni temu u Ciebie na styczeń 2025 było równo 100, dziś jest 103. Trudno to dobrze zaprezentować. To chyba działa tak, że operator zgłasza do UDT planowaną stację, może już zbudowaną, dostaje poll ID, a do publiki w API pojawia się znacznie później, po uruchomieniu, a z datą pierwotną.
Jeśli robisz Truncate na tabeli w bazie, to realna data pojawienia się jest tracona. Do tego tak jak pisałeś operatorzy kasują i dodają na nowo te same.

* no dobra, przedpremierowo daję publicznie w końcu link: https://pomidor.io
Funkcje opiszę potem, może się połapiecie w między czasie. Jestem zawalony w robocie i nie mam czasu tego wykończyć.

umcus

Pionier e-mobilności
Stronka
* no dobra, przedpremierowo daję publicznie w końcu link: https://pomidor.io
Funkcje opiszę potem, może się połapiecie w między czasie. Jestem zawalony w robocie i nie mam czasu tego wykończyć.
Super strona.
EDIT:
1. skąd bierzesz stawki? Sprawdzałem dla Orlenu SŁ8191 (id bazy 34905) są podane ceny 1,95 do 2,69.
2. I nie do końca ogarniam ładowarki:
1740694037129.png
I w każdej jest to samo:
1740694082022.png
To kwestia danych wejściowych, czy jak?

3. Status 1 to zapewne zajęta, 0, wolna. A -1? Padła? ;)

Ale po za tym super wizualizacja.
Widzę, że w u mnie ładowarki się nudzą ;)

Last edited:

Michal

Moderator
No, ja tak porównuję do swojej* wersji i przeliczeń, to ten Greenway się wybija. Niby reszta jest blisko tego, co mam. Patrzyłem też wprost co jest w pools w Api eipa i jest właśnie koło 800.
Nie miałem distincs na liczeniu punktów ładowania :p
Poprawione - dzięki.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Z internetów
Dzięki za tego linka!
Bo już myślałem, że mnie diabli wezmą przy wpisywaniu danych na mrozie, gołym paluchem, na tym ekraniku dotykowym ich nowej ładowarki :eek: (rysika do ekranu dotykowego jakoś przypadkiem nie miałem)
A więc wreszcie poszli po rozum i podłączyli ładowarki to ichniej aplikacji :)

sh95

Fachowiec
Stronka

Super strona.
EDIT:
1. skąd bierzesz stawki? Sprawdzałem dla Orlenu SŁ8191 (id bazy 34905) są podane ceny 1,95 do 2,69.
2. I nie do końca ogarniam ładowarki:
View attachment 25415
I w każdej jest to samo:
View attachment 25416
To kwestia danych wejściowych, czy jak?

3. Status 1 to zapewne zajęta, 0, wolna. A -1? Padła? ;)

Ale po za tym super wizualizacja.
Widzę, że w u mnie ładowarki się nudzą ;)
1. Stawki są (zwykle) zwracane przy pobieraniu statusu, niektórzy operatorzy podają bardzo dokładnie, aktualizując z godziny na godzinę (Ekoen), a niektorzy mają to w nosie i wiszą jakieś stare stawki (powerdot). Dla niektórych wstawiłem na sztywno (shell, ionity),
2. te fragmenty to taki tryb debugowania, te szczegóły chyba usunę z czasem, zrobię klikalny wykres dostępności - tego donata. Tam też naniosę jakie jest złączę. Teraz jeśli nr jest ten sam, to otworzy tę sama stację - stacją zwykle jest stojący automat z jednym lub dwoma/trzema złączami. Ale i tu są wyjątki, bo niektórzy pod stację (nie bazę) dają wiele stacji...
3. Statusy tak jak piszesz. Wprowadziłem też czwarty stan/kolor na wykresach - ciemnozielony "prawdopodobnie działa, brak aktualizacji od dawna". Chyba po miesiącu tak zaznaczam, łapią się tu wszystkie Powerdoty, bo operator nie raportuje stanów do eipa. Mam w planach dorwać się do statusów w innym źródle.

Dzięki :)

Last edited:

acc

Zadomawiam się
Dziś rano na Kauflandzie we Wrocławiu wprowadzili już opłaty. Wyszła też aktualizacja aplikacji Kaufland (przynajmniej na Androida) i pojawiła się tam zakładka E-Mobility. Po uzupełnieniu profilu i akceptacji regulaminu można uruchomić ładowanie (nie sprawdzałem). Płatność przez E-Mobility Płatności / Kaufland Pay (nowa zakładka na profilu w apce)

AC - 1,85 zł/kWh
DC - 2,40 zł/kWh

cooler

Pionier e-mobilności
Dziś rano na Kauflandzie we Wrocławiu wprowadzili już opłaty. Wyszła też aktualizacja aplikacji Kaufland (przynajmniej na Androida) i pojawiła się tam zakładka E-Mobility. Po uzupełnieniu profilu i akceptacji regulaminu można uruchomić ładowanie (nie sprawdzałem). Płatność przez E-Mobility Płatności / Kaufland Pay (nowa zakładka na profilu w apce)

AC - 1,85 zł/kWh
DC - 2,40 zł/kWh
Udało mi się uruchomić kartą elektroverse :) Nie wiem po ile bo się nie wyświetla w apce, ale ruszyło

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Ludzie na Plugshare raportują, że od dziś koniec z darmowym ładowaniem przy Kaufland Piastów.
Co to za stwór "darmowe ładowanie" - ktoś widział takie stworzenie ? ;)

Wybaczcie naiwność, chyba za późno wszedłem w tematykę EV.
W filmie na YT sprzed roku widziałem, jak człowiek testował używanego Leafa 1.
Nawigując za darmową ładowarką, wyjechał w szczere pole gdzieś pod Warszawą :ROFLMAO: