Long Range Dual motor 2019 vs 2020 (pompa)

Michciu94

Zadomawiam się
Nie mogą być ponad prawem. W ustawie jest dokładnie wyszczegolniona lista sytuacji kiedy może być odmowa. Decyzja bez głosowania. Mają 30dni na wydanie decyzji po przedstawieniu ekspertyzy.

Ja sam korzystałem rok czasu z Tesli w bloku bez własnego gniazdka, ale mogłem się ładować niedaleko miejsca pracy. Bez tego po pierwszym miesiącu fascynacji nie dałbym rady.
Mi wystarczy samo zwykłe gniazdko - na to z tego co wiem nie trzeba ekspertyzy, ale jako że garaż jest traktowany jako część wspólna to musi być uchwała - takie dostałem informacje.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Tak mi się przypomniało, że niezawodny Kyle Conner robił test Model 3 2019 z PTC i 2021 pompa ciepła przy -30 stopniach i całkowicie wystudzonych samochodach.
Lepiej byś napisał jaka jest konkluzja wynikająca z tego wideo, jak już obejrzałeś, żeby inni nie musieli tracić czasu.

daniel

Señor Meme Officer
Lepiej byś napisał jaka jest konkluzja wynikająca z tego wideo, jak już obejrzałeś, żeby inni nie musieli tracić czasu.
Nie pamiętałem co wyszło, bo to stary filmik, ale poprzewijałem na szybko i wyszło, że pompa ciepła o wiele szybciej nagrzewa samochód.

Michal

Moderator
Moim zdaniem tutaj różnice robi nie pompa ciepła, a silniki jako grzałki i octovalve.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Tak mi się przypomniało, że niezawodny Kyle Conner robił test Model 3 2019 z PTC i 2021 pompa ciepła przy -30 stopniach i całkowicie wystudzonych samochodach.

Czy dla osób, które jeszcze nie muszą spędzać pół godziny na ładowarce, można napisać jedno zdanie streszczenia?

Michal

Moderator
Oba auta dopiero po 15-20 minutach zaczynają jakoś grzać i szybciej / sprawniej robi to auto z octovalve i pompą ciepła .

krzyss

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem tutaj różnice robi nie pompa ciepła, a silniki jako grzałki i octovalve.
A to zalezy :)
Mnie ostatnio zdziwilo, poranek -1 stopni. Wsiadlem i auto nie bylo podpiete pod kabel i prad do grzania szedl tylko z pompy ciepla, a nie silnikow.

Attachments

• IMG_3362.png
    IMG_3362.png
    397 KB · Liczba wyświetleń: 28

Michal

Moderator
A to zalezy :)
Mnie ostatnio zdziwilo, poranek -1 stopni. Uruchomilem auto nie byl podpiety pod kabel i prad do grzania szedl tylko z pompy.
Przy -1 tak, ale nie przy -22 jak w teście powyżej. Z tak zimnego pompa ciepła nie nagrzeje ;)