Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

Darek1

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak. Musisz podać VIN. Podobno ceny spadły. Też się zdziwiłem. Chyba jedyna rzecz, której cena spadła

krzyss

Pionier e-mobilności
Kupowalem w 06.2021 za 2300, cena 2800 jest od 10.2021?
chyba nie spadla, ale jak za sprzet tej klasy jest niezla. Chinskie cos kosztuje 2200.-

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Kupowalem w 06.2021 za 2300, cena 2800 jest od 10.2021?
chyba nie spadla, ale jak za sprzet tej klasy jest niezla. Chinskie cos kosztuje 2200.-
Ja 09.2021 za 2300…
Z tym vinem niby wiadomo, ale… jak chcesz wszystko rozliczyć tak jak się powinno to nie zaksięgujesz faktury z VINEM samochodu kolegi, bo można sobie narobić problemów ze skarbówką🤔a tego lepiej unikać😉

poochaty

Posiadacz elektryka
Ja zamówiłem normalnie w sklepie Tesli Wall Connector Gen 3, przyszedł po 2 tygodniach. Wisi już zamontowany. Problem w tym, że jeszcze nie mam auta 😜 Miało być w maju, teraz pokazuje sierpień - październik. TMY LR. Mieszkam w Norwegii
A nie chciałeś kupic norweskiego EASEE? Ja mam i to jest obłędny sprzęt.

nabrU

Moderator
Tak jak mówi @poochaty, warto mieć "smart" wallboxa (w UK to wymóg od 1 lipca). Mam w nim ustawionego operatora, potem jego taryfę i "mówię" ;) ładowarce z apki: ładuj tylko w taniej taryfie i podpinam kabel do samochodu. Resztą zajmuje się wallbox, tj. zaczyna ładowanie kiedy startuje tania taryfa.
No ale to chyba śpiewka przyszłości w PL...

rawier

Posiadacz elektryka
Tak jak mówi @poochaty, warto mieć "smart" wallboxa (w UK to wymóg od 1 lipca). Mam w nim ustawionego operatora, potem jego taryfę i "mówię" ;) ładowarce z apki: ładuj tylko w taniej taryfie i podpinam kabel do samochodu. Resztą zajmuje się wallbox, tj. zaczyna ładowanie kiedy startuje tania taryfa.
No ale to chyba śpiewka przyszłości w PL...
nie do końca, korzystając nawet z mobilnej ładowarki dostarczonej z teslą i ustawiając w aplikacji godziny w których obowiązuje tania taryfa można osiągnąć to samo :)