Mam takie pytanie nt. Wall Connectora gen.2

Darek1

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak. Musisz podać VIN. Podobno ceny spadły. Też się zdziwiłem. Chyba jedyna rzecz, której cena spadła

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Kupowalem w 06.2021 za 2300, cena 2800 jest od 10.2021?
chyba nie spadla, ale jak za sprzet tej klasy jest niezla. Chinskie cos kosztuje 2200.-
Ja 09.2021 za 2300…
Z tym vinem niby wiadomo, ale… jak chcesz wszystko rozliczyć tak jak się powinno to nie zaksięgujesz faktury z VINEM samochodu kolegi, bo można sobie narobić problemów ze skarbówką🤔a tego lepiej unikać😉

poochaty

Posiadacz elektryka
Ja zamówiłem normalnie w sklepie Tesli Wall Connector Gen 3, przyszedł po 2 tygodniach. Wisi już zamontowany. Problem w tym, że jeszcze nie mam auta 😜 Miało być w maju, teraz pokazuje sierpień - październik. TMY LR. Mieszkam w Norwegii
A nie chciałeś kupic norweskiego EASEE? Ja mam i to jest obłędny sprzęt.

nabrU

Moderator
Tak jak mówi @poochaty, warto mieć "smart" wallboxa (w UK to wymóg od 1 lipca). Mam w nim ustawionego operatora, potem jego taryfę i "mówię" ;) ładowarce z apki: ładuj tylko w taniej taryfie i podpinam kabel do samochodu. Resztą zajmuje się wallbox, tj. zaczyna ładowanie kiedy startuje tania taryfa.
No ale to chyba śpiewka przyszłości w PL...

rawier

Posiadacz elektryka
Tak jak mówi @poochaty, warto mieć "smart" wallboxa (w UK to wymóg od 1 lipca). Mam w nim ustawionego operatora, potem jego taryfę i "mówię" ;) ładowarce z apki: ładuj tylko w taniej taryfie i podpinam kabel do samochodu. Resztą zajmuje się wallbox, tj. zaczyna ładowanie kiedy startuje tania taryfa.
No ale to chyba śpiewka przyszłości w PL...
nie do końca, korzystając nawet z mobilnej ładowarki dostarczonej z teslą i ustawiając w aplikacji godziny w których obowiązuje tania taryfa można osiągnąć to samo :)