Pojeździłem prawie 4 lata Teslą, ale mam jeszcze 4 ICE w tym jedną wiekową Toyotę Tercel '97 (coś jak nasza Starlet). Ostatnio wyszło że trzeba zrobić trochę poprawek blacharskich (syn jeździ i zapuścił) i sobie nią pojeździłem... Wychodzi że nie mam dużych wymagań co do samochodu na miasto, bo auto prawie 100KM, w automacie przy wadze 920kg cudownie jeździ. Klima co prawda też padła, AA nie mam ale navi z telefonu mi wystarcza.MG to jednak jakby nie bylo, marka troche budzetowa, ale zrobilem prawie 90tys km MG5 bez wiekszych problemow. Nie sprawdzalem stanu baterii HV juz dosyc dlugo, ale ostatnio bylo chyba 94% i nie bardzo zauwazylem spadek zasiegu. Poza tym android auto/carplay przestaly dzialac i nie moga sobie z tym w serwisie poradzic. Po drodze popusla sie tez klima, ktora naprawili na gwarancji. Poza tym zero problemow, auto nas nigdy nie zawiodlo.
Najważniejsze dla mnie żeby auto było dynamiczne i niezawodne, plus dawało trochę frajdy z jazdy, a o dziwo małe dynamiczne samochody mają to coś. Może i nie jedziesz szybko, ale masz wrażenie że tak jest i jest frajda.