MG4 Luxury 64kWh użytkowanie

cooler

Pionier e-mobilności
MG to jednak jakby nie bylo, marka troche budzetowa, ale zrobilem prawie 90tys km MG5 bez wiekszych problemow. Nie sprawdzalem stanu baterii HV juz dosyc dlugo, ale ostatnio bylo chyba 94% i nie bardzo zauwazylem spadek zasiegu. Poza tym android auto/carplay przestaly dzialac i nie moga sobie z tym w serwisie poradzic. Po drodze popusla sie tez klima, ktora naprawili na gwarancji. Poza tym zero problemow, auto nas nigdy nie zawiodlo.
Pojeździłem prawie 4 lata Teslą, ale mam jeszcze 4 ICE w tym jedną wiekową Toyotę Tercel '97 (coś jak nasza Starlet). Ostatnio wyszło że trzeba zrobić trochę poprawek blacharskich (syn jeździ i zapuścił) i sobie nią pojeździłem... Wychodzi że nie mam dużych wymagań co do samochodu na miasto, bo auto prawie 100KM, w automacie przy wadze 920kg cudownie jeździ. Klima co prawda też padła, AA nie mam ale navi z telefonu mi wystarcza.
Najważniejsze dla mnie żeby auto było dynamiczne i niezawodne, plus dawało trochę frajdy z jazdy, a o dziwo małe dynamiczne samochody mają to coś. Może i nie jedziesz szybko, ale masz wrażenie że tak jest i jest frajda.

krzyss

Pionier e-mobilności
Pojeździłem prawie 4 lata Teslą, ale mam jeszcze 4 ICE w tym jedną wiekową Toyotę Tercel '97 (coś jak nasza Starlet). Ostatnio wyszło że trzeba zrobić trochę poprawek blacharskich (syn jeździ i zapuścił) i sobie nią pojeździłem... Wychodzi że nie mam dużych wymagań co do samochodu na miasto, bo auto prawie 100KM, w automacie przy wadze 920kg cudownie jeździ. Klima co prawda też padła, AA nie mam ale navi z telefonu mi wystarcza.
Najważniejsze dla mnie żeby auto było dynamiczne i niezawodne, plus dawało trochę frajdy z jazdy, a o dziwo małe dynamiczne samochody mają to coś. Może i nie jedziesz szybko, ale masz wrażenie że tak jest i jest frajda.
Masz klime w tercelu ? Zazdro 😁
Ja mam corolle 86’ tez w automacie, i jedyne czego brakuje to klimki 😛

cooler

Pionier e-mobilności

cooler

Pionier e-mobilności
Masz klime w tercelu ? Zazdro 😁
Ja mam corolle 86’ tez w automacie, i jedyne czego brakuje to klimki 😛
Mam klimę i jestem coraz bliżej decyzji że ją naprawię :) Każda jazda tym autem powoduje że wraca mi banan na twarzy :)
Silnik 5E-FE - 97KM i bezkolizyjny rozrząd - kto wie o co chodzi ten robi wow!

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam klimę i jestem coraz bliżej decyzji że ją naprawię :) Każda jazda tym autem powoduje że wraca mi banan na twarzy :)
Silnik 5E-FE - 97KM i bezkolizyjny rozrząd - kto wie o co chodzi ten robi wow!
Ty juz masz nowoczesniejszy silnik :) ja mam cale 69KM nawet chodzilem i pytalem czy by mi klimy nie zamontowali ale nikt sie nie chce podjac. A i tak bym pewnie wartosc auta podwoil 😛

cooler

Pionier e-mobilności
Cześć, mam opcję na nowego x-powera za 146k brutto. Jak myślicie, warto?
Szarpałbym jak Reksio kość! Dobra cena za wariata! Może i nie skręca za dobrze (co nie znaczy że wcale) ale utrzeć nosa większości aut na świecie spod świateł rzecz bezcenna :)

Coppi

Nowy na Forum
brałbym, w tej cenie minus dotacja to wyjdzie jak leaf z wyprzedazy
No właśnie, a propos tych dopłat, jakiś czas temu zdaje się, że zakończono kilkudniowe konsultacje, ale jakoś nie mogę znaleźć oficjalnej informacji, że ten program zatwierdzono w takiej formie. Założenia są korzystne, choć nie ukrywam, że to i tak zbędne rozdawnictwo...

Coppi

Nowy na Forum
Szarpałbym jak Reksio kość! Dobra cena za wariata! Może i nie skręca za dobrze (co nie znaczy że wcale) ale utrzeć nosa większości aut na świecie spod świateł rzecz bezcenna :)
Spoko spoko, tylko niepokoi mnie trochę ten problem, o którym dowiedziałem się poniekąd z tego forum - dość silne wibracje w Xpower w pewnych zakresach prędkości. Wiadomo czy poradzono sobie z tą wadą?

Najnowsze dyskusje