kamilthusz
Posiadacz elektryka
Chyba nie przeczytałeś posta, o conti nie mam zdania, nie jeździłem. Pilot sport klasa od zawsze. A ze highland trzęsie mniej czy bardziej to już po 3 kompletach opon jest dla mnie oczywiste. Po prostu nie wszyscy to zauważają. Udało się uzyskać w miarę akceptowalny efekt na letnich i chyba tak to zostawię bo szkoda czasu i kasy. W dalszym ciągu nie jechałem highlandem który byłby pod tym względem absolutnie bez zarzutu, a było już ich na pewno ponad 10 egzemplarzy. Jeden tylko trochę mrowi, w drugim kierownica cała lata. A że opony teraz gorsze poza parametrami od nowości? Może i tak, tyle że inne samochody mają to w dupie i jeżdżą normalnie.No, z tą najlepszością UltraContact NXT to bym polemizował, ostro. Chyba że chodzi tylko o ulotki reklamowe. Jak na razie na 4 potrzebne musiałem kupić 7 ( reklamacja ), i nadal się bujam z problemami typowymi jak wczesne HL ( czyli bicie ). To jest zdecydowanie cecha najlepszych opon, na które żadne wyważania z testami drogowymi nie pomagają. Moja irytacja osiąga dosyć wysokie poziomy. I jak na razie nie mam poza wywaleniem tego .... do kosza pomysłu na rozwiązanie. To nie jest problem samochodu, bo na kołach zimowych jest normalnie. Przed założeniem tego ...... na fabrycznych PS4 też było normalnie, no może trochę głośniej.
Oponiarze mówią że ostatnio ilość reklamacji w "premium" jest duża. Szkoda że nie potrafią już utrzymać jakości, ale najgorsze jest to, że nie rozpatrują wg. mnie rzetelnie reklamacji, bo to że opona mieści się w granicach tolerancji wystarczy im aby uznać ją za dobrą. A to że ja mam bicie, to już mój problem.
Jak by ktoś miał pomysły, sugestie - chętnie posłucham.