Minęło już 10.000km w dwa miesiące - moja opinia

cooler

Pionier e-mobilności
A jednak coś będą robić w serwisie z tą klapą bagaznika: z rozmowy telefonicznej wnioskuje że przy okazji wymiany kompa FSD wymienią gazowy amorek klapy bagażnika, jak rozumiem na mocniejszy.
Dam znać czy pomogło.

danielm

Pionier e-mobilności
A jednak coś będą robić w serwisie z tą klapą bagaznika: z rozmowy telefonicznej wnioskuje że przy okazji wymiany kompa FSD wymienią gazowy amorek klapy bagażnika, jak rozumiem na mocniejszy.
Dam znać czy pomogło.
daj więcej szczegółów odnośnie wymiany kompa FSD. jaki model, jaki rocznik i jaki kraj?

cooler

Pionier e-mobilności
daj więcej szczegółów odnośnie wymiany kompa FSD. jaki model, jaki rocznik i jaki kraj?
Opisałem z detalami w poście "moja tesla zwariowała", diagnozę forumowiczów potwierdził serwis w wawie.
TM3 LR 2021q2

danielm

Pionier e-mobilności
Opisałem z detalami w poście "moja tesla zwariowała", diagnozę forumowiczów potwierdził serwis w wawie.
TM3 LR 2021q2
aaa myślałem że wymiana fsd 2,5 na 3.0

cooler

Pionier e-mobilności
aaa myślałem że wymiana fsd 2,5 na 3.0
A w ogóle się da?
U mnie jest jakiś problem z odprowadzeniem ciepła wg serwisu, ale mi sie wydaje odwrotnie: po wybudzeniu nie działa dopóki się otoczenie nie nagrzeje... Coś jak zimne luty czy coś...

danielm

Pionier e-mobilności
A w ogóle się da?
U mnie jest jakiś problem z odprowadzeniem ciepła wg serwisu, ale mi sie wydaje odwrotnie: po wybudzeniu nie działa dopóki się otoczenie nie nagrzeje... Coś jak zimne luty czy coś...
tak, jeśli masz pełne FSD i starszy komputer to wymiana na nowszy jest za darmo, czekam już 27 miesięcy :)

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Zgłosiłem wszystkie błędy poprzez apkę. I oczywiście serwis Warszawa był niedostępny wiec wybrałem Berlin. Po dwóch dniach dostałem SMS:
Hallo Herr ………

Bitte senden Sie uns Datum (nicht älter als 14 Tage) und Uhrzeit (+-5 Min) wann die Beanstandungen aufgetreten sind, bitte ergänzen Sie ob ein Softreset (Drücken der Drehrädchen am Lenkrad, bis der Display Schwarz wird) Abhilfe schaffen konnte. Anhand dieser Zeitstempel können wir dann eine Diagnose starten um ggf benötigte Teile bestellen zu können oder es Online zulösen,Ich erlaube mir Ihren Termin bereits auf einen Stationeren aufenthalt zu legen.
.Mit freundlichen Grüßen Ihr Tesla Service.

Ihr Termin im Tesla Service Berlin am 2022-01-05 um 09:30 ist bestätigt. Sie können jederzeit den Status Ihres Termins über Ihre Tesla App überprüfen oder ändern. Das Service-Team wird Sie bei Fragen vor Ihrer Ankunft kontaktieren. "STOP" senden, um Updates zu stoppen. Meldungen/Daten unterliegen evtl. Gebühren.

skoro nie wysilili się napisać e-mail, tylko SMS i to w języku niemieckim, odpisałem im tak:
Witam. Problem z bagażnikiem wystąpił dnia 30.11.2021, godzina 16:50. Miękki reset nie pomógł.

Zobaczymy co będzie dalej.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
dzisiaj jadąc do pracy przy temp -3, nie dmuchał mi gorącym powietrzem. W aucie zimno i gdyby nie gorący fotel i kierownica to by było niewesoło. Tez zgłoszę ten fakt.

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Tez tak mialem jakis czas temu.
Po kilku dniach caly panoramiczny dach od srodka pokryl sie szronem/lodem ^^
Padly czujniki temperatury/cisnienia w obiegu klimy, podobno wadliwa partia (Q4 2020).
Naprawa(wymiana) jedno popoludnie w ASO