Model 3 - finansowanie 0%

solik

Pionier e-mobilności
Zadzwoniłem na infolinię SCM i usłyszałem, że można zmienić harmonogram, skrócić umowę, zmniejszyć wykup i rozłożyć go na pozostałe raty. Upewniałem się czy Pani mnie dobrze zrozumiała. 🤔

ja mam podpisana umowe z SCM i nie ma zadnych ograniczen w skracaniu, modyfikacji - ba, z uwagi na ryczaltowana oplate te czynnosci sa bezplatne

abes99

Posiadacz elektryka
Jakie są zapisy w pełnomocnictwie do użytkowania? W sensie, kto oprócz nas może jeździć autem? Jakieś ograniczenia? W poprzednim miałem dodatkowo pracowników, współpracowników, rodzinę i powinowatych (czy jakoś tak, dokładnie nie pamiętam) :unsure:

abes99

Posiadacz elektryka
Dzięki ;)
A jest tam gdzieś też jeszcze definicja "osób bliskich"?

Last edited:

Piotrek_Sl

Fachowiec
Tak. To jest procent składany od kwoty, którą oddaje się w ratach. (100%+oprocentowanie) do potęgi liczby lat.
Przy oprocentowaniu poniżej kosztu kapitału na rynku (oprocentowania lokat i obligacji) moim zdaniem nie opłaca się nie maksymalizować pożyczonej kwoty i czasu spłaty. Dlatego wpłata własna 30k netto (pod dofinansowanie), pięć lat i niski wykup to najlepsza opcja, nawet jak ma się dość kasy na zakup za gotówkę. Te środki lepiej przeznaczyć na oszczędności. Od 200k na lokacie/obligacjach na 5% przez 5 lat można zarobić 55k zł. To jest realna wartość leasingu 0%.
Pytanie czy nie ma dodatkowych kosztów leasingu, które należałoby uwzględnić w porównaniu do gotówki, albo kredytu 0%.

churro

Zadomawiam się
Pytanie czy nie ma dodatkowych kosztów leasingu, które należałoby uwzględnić w porównaniu do gotówki, albo kredytu 0%.
są, w Santanderze 230zł netto rocznie no i oczywiście opłaty dodatkowe jak przyjdzie Ci jakiś mandat to doliczają 130zł, gdy likwidujesz szkodę 100 itp.
Cała tabela dodatkowych opłat w załączniku.

Attachments

• Tabela+Opłat+Dodatkowych+dla+umów+aktywowanych+od+1+stycznia+2025.pdf
    144,3 KB · Liczba wyświetleń: 4

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja zamierzam zamówić końcówka maja.

wxwx78

Zadomawiam się
Trzeba powiedzieć że tempo jest spore, dzis zamówione odbiór za tydzień..
pewnie mają na stocku. Ja zamówiłem 13go, 2h po zamówieniu był VIN . Tyle że moja czeka w Katowicach więc czeka mnie wycieczka z Warszawy 24go. ;-) (Y Juniper)