Model 3 - finansowanie 0%

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Możliwe że będzie więcej niż 0, 0 jest przy obecnym wiborze i tak samo ma Santander.
obowiązują warunki z dnia podpisania umowy, nie można tak po prostu od widzi mi się oprocentować leasingu, to samo tabela opłat v- obowiązuje taka jaka jest na dzień zawarcia umowy;

solik

Pionier e-mobilności
Ja podpisalem juz Santandera, mam juz nawet fakture na oplate poczatkowa i dzis dostalem VIN (ma byc na koniec maja/poczatek czerwca)

W umowie jest mowa o stalej stopie

Screenshot 2025-05-14 at 21.39.53.png

arcykot

Zadomawiam się
a czytałeś może punkty z umowy z CA ?

4A elastyczność opłat
4B Zmienna wysokość rat

to jest tak opisane że ja trochę tego nie kumam dodatkowo stopa oprocentowania jest napisane
STOPA OPROCENTOWANIA : ZMIENNA ... no i teraz czy ona nie będzie zmienna w górę jak tam chyba nigdzie nie jest to doprecyzowane w umowie?
zapomniałem dopisać że ja dostałem to do Y a propozycja powyżej 105%

autorus

Posiadacz elektryka
Właśnie dostałem maila z SCM I pani twierdzi, że nie można nadpłacać raty leasingowych. Oczywiście cesja też jest wykluczona. Co nie zmienia faktu, że warunki są lux.

Rafalski

Posiadacz elektryka
W umowie nie ma o tym wzmianki, tabela opłat mówi o możliwości cesji i zmiany harmonogramu. Leasing jak leasing wydaje mi się, że Pani nie ma racji.

Pedr

Posiadacz elektryka
Właśnie dostałem maila z SCM I pani twierdzi, że nie można nadpłacać raty leasingowych. Oczywiście cesja też jest wykluczona. Co nie zmienia faktu, że warunki są lux.
To jest właśnie to, o czym wcześniej wspominałem. Kontakt, uczciwe warunki. Czasami warto zapłacić więcej, a nie stresować się pierdołami. Od tygodnia nie mam żadnego kontaktu z przedstawicielem - nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonu. Wg. informacji, które mi przekazał, można zmieniać harmonogram i nie ma za to opłaty.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Tak. To jest procent składany od kwoty, którą oddaje się w ratach. (100%+oprocentowanie) do potęgi liczby lat.
Przy oprocentowaniu poniżej kosztu kapitału na rynku (oprocentowania lokat i obligacji) moim zdaniem nie opłaca się nie maksymalizować pożyczonej kwoty i czasu spłaty. Dlatego wpłata własna 30k netto (pod dofinansowanie), pięć lat i niski wykup to najlepsza opcja, nawet jak ma się dość kasy na zakup za gotówkę. Te środki lepiej przeznaczyć na oszczędności. Od 200k na lokacie/obligacjach na 5% przez 5 lat można zarobić 55k zł. To jest realna wartość leasingu 0%.
Dokładnie tak, w moim wypadku pieniądze na teslę (209 k zł) wypracowywały 700 zł na czysto miesięcznie. Żałuję, że nie było w lutym takiej opcji 0%, choć nie lubię żadnych kredytów. Same odsetki z tej kwoty pokrywałyby jedne fajne rodzinne wakacje rocznie.
Korzystajcie z tej oferty, dostaniecie fajne samochody za mniej, a elon do tego może nawet dopłaci.

Najnowsze dyskusje