Tak, to będzie suma wszystkich opłat.Ok, czyli nieważne ile początkowo wpłacę czy 10% czy 45% to zawsze liczy się od całej kwoty tj. 100% a nie pomniejszonej o wpłatę wstępną?
Do tego dochodzi obowiązkowy GAP ale to jest przy każdym leasingu.
Tak, to będzie suma wszystkich opłat.Ok, czyli nieważne ile początkowo wpłacę czy 10% czy 45% to zawsze liczy się od całej kwoty tj. 100% a nie pomniejszonej o wpłatę wstępną?
Dzięki, a jeżeli chodi o GAP to jestem z nim ok.Tak, to będzie suma wszystkich opłat.
Do tego dochodzi obowiązkowy GAP ale to jest przy każdym leasingu.
0.00% RRSO dla Modelu 3 jest dostępne tylko dla wniosków o finansowanie złożonych od 30 kwietnia 2025 r. Tesla poinformuje Cię o dacie udostępnienia pojazdu. Aby skorzystać z tej oferty, należy odebrać samochód w ciągu 7 dni od daty udostępnienia pojazdu. Finansowanie jest dostępne tylko do wyczerpania zapasów.
Leasingodawca: Santander Consumer Multirent Spółka z o.o
Już ktoś na forum pisał, że Santander nie pozwala na cesję polisy AC.Ja się zastanawiam czy leasing 2,5% na Model Y (realnie pewnie 3-4%) jest taką świetną ofertą, jeśli okazałoby się, że Santander Multirent nie pozwala na cesję polisy AC do programu NaszEauto. Weksla in-blanco nie chcę wystawiać, a szkoda byłoby dotacji 30 tys. Przy Model 3 i leasingu 0% dylemat jest mniejszy.
Dlaczego realne 3-4%?Ja się zastanawiam czy leasing 2,5% na Model Y (realnie pewnie 3-4%) jest taką świetną ofertą, jeśli okazałoby się, że Santander Multirent nie pozwala na cesję polisy AC do programu NaszEauto. Weksla in-blanco nie chcę wystawiać, a szkoda byłoby dotacji 30 tys. Przy Model 3 i leasingu 0% dylemat jest mniejszy.
Takie mam doświadczenie. Promocyjne leasingi po zsumowaniu wszystkich kosztów są zwykle nieco droższe niż na ulotce reklamowej. Chyba nawet na tym forum czytałem w którymś wątku, że leasing 0,99% wyszedł komuś chyba 1,5%? Pewnie zależy czy GAP jest w cenie i za jakie rzeczy skasują w ramach tabeli usług dodatkowych.Dlaczego realne 3-4%?
Dlaczego realne 3-4%?
Ale to dotyczy każdego leasingu. Nie tylko promocyjnychLeasingodawcy często nie informują o tym, że wykup wyodrębnili poza te koszty i jak chcesz na koniec zostawić sobie samochód to koszt rosną o wartości wykupu. Przy 1% to ujdzie, ale już przy 10% robi się drogo.
Do tego naliczają różnego typu opłaty za każdą czynność. Powiadomienie o mandacie, aneks w związku np że zmiana adresu czy nazwy. A jak są bezczelni to nie zgadzają się na tańsze zewnętrzne OC+AC i potrafią narzucić swoje za ceną x2 w porównaniu do rynkowej.