Model 3 - finansowanie 0%

cwireq

Posiadacz elektryka
Nie chce zakładać nowego wątku stąd małe pytanie. Z jakimi bateriami przyjeżdżają TM3 RWD? Miałbyć upgrade do CATL 6M (66kWh brutto i szybsze ładowanie). Czy jeszcze jeździ bateria BYD?

autorus

Posiadacz elektryka
Na podstawie dzisiejszej rozmowy - w ramach stałej opłaty rocznej można modyfikować harmonogram rat i np. zrobić sobie dużą ratę w grudniu zmniejszając wykup. Jest opłata za wcześniejsze zakończenie leasingu, ale nie ma opłaty za skrócenie więc jeśli będzie taka chęć lub potrzeba, można zakończyć umowę wcześniej praktycznie bezkosztowo.
W santander skrócenie to koszt 3% kapitału pozostałego, czyli kiepsko. Nadpłaty tak samo. Nie ma więc sens ich robić.

Pytanko: wcześniej miałem kontakt leasingowy w tesli ze strony teslawleasingu.pl
Czy pisać bezpośrednio do Santander Consumer Multirent?

Last edited:

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
W santander skrócenie to koszt 3% kapitału pozostałego, czyli kiepsko. Nadpłaty tak samo. Nie ma więc sens ich robić.
Skąd takie sprzeczne wiadomości? Jeżeli tak, to bardziej opłaci mi się wziąć w moim banku, gdzie mogę takie rzeczy robić za darmo, bo jeżeli uwzględnię nadpłaty itp, to spłacę w 2 lata i wyjdzie koszt taki sam jak w Santander w 5 z 2,49%, pomimo tego że w moim banku przy założeniu, że spłacam 5 lat wyjdzie 3-4 razy drożej.

autorus

Posiadacz elektryka
Skąd takie sprzeczne wiadomości? Jeżeli tak, to bardziej opłaci mi się wziąć w moim banku, gdzie mogę takie rzeczy robić za darmo, bo jeżeli uwzględnię nadpłaty itp, to spłacę w 2 lata i wyjdzie koszt taki sam jak w Santander w 5 z 2,49%, pomimo tego że w moim banku przy założeniu, że spłacam 5 lat wyjdzie 3-4 razy drożej.
Nie sprzeczne. Ja mówię o santander leasing a kolega mówił o Santander Consumer Multirent. Dwie różne rzeczy.

solik

Pionier e-mobilności
SCM potwierdzilo, ze oferta na 0% ma stala stope procentowa jednak na PDF mowa jest o zmiennej - nie wiem w razie czego czy mail od pracownika moze byc podstawa czegokolwiek :)

Przy okazji, wysoki wykup tj Drivalia ktora na stronie podaje 3,99% ma jednak calkowity koszt prawie 10%

Screenshot 2025-05-06 at 13.06.03.png

parametry to 36k brutto oplaty wstepnej, 48 msc, wysoki wykup