W santander skrócenie to koszt 3% kapitału pozostałego, czyli kiepsko. Nadpłaty tak samo. Nie ma więc sens ich robić.Na podstawie dzisiejszej rozmowy - w ramach stałej opłaty rocznej można modyfikować harmonogram rat i np. zrobić sobie dużą ratę w grudniu zmniejszając wykup. Jest opłata za wcześniejsze zakończenie leasingu, ale nie ma opłaty za skrócenie więc jeśli będzie taka chęć lub potrzeba, można zakończyć umowę wcześniej praktycznie bezkosztowo.
Skąd takie sprzeczne wiadomości? Jeżeli tak, to bardziej opłaci mi się wziąć w moim banku, gdzie mogę takie rzeczy robić za darmo, bo jeżeli uwzględnię nadpłaty itp, to spłacę w 2 lata i wyjdzie koszt taki sam jak w Santander w 5 z 2,49%, pomimo tego że w moim banku przy założeniu, że spłacam 5 lat wyjdzie 3-4 razy drożej.W santander skrócenie to koszt 3% kapitału pozostałego, czyli kiepsko. Nadpłaty tak samo. Nie ma więc sens ich robić.
Nie sprzeczne. Ja mówię o santander leasing a kolega mówił o Santander Consumer Multirent. Dwie różne rzeczy.Skąd takie sprzeczne wiadomości? Jeżeli tak, to bardziej opłaci mi się wziąć w moim banku, gdzie mogę takie rzeczy robić za darmo, bo jeżeli uwzględnię nadpłaty itp, to spłacę w 2 lata i wyjdzie koszt taki sam jak w Santander w 5 z 2,49%, pomimo tego że w moim banku przy założeniu, że spłacam 5 lat wyjdzie 3-4 razy drożej.
Ok, dzięki za wyjaśnienie, próbowałem znaleźć różnicę, ale może szukałem za mało postów wsteczNie sprzeczne. Ja mówię o santander leasing a kolega mówił o Santander Consumer Multirent. Dwie różne rzeczy.
Spox. Szukamy fajnej oferty. Możemy sobie tylko pomoc.Ok, dzięki za wyjaśnienie, próbowałem znaleźć różnicę, ale może szukałem za mało postów wstecz![]()
Już chciałem dzwonić do nich i się awanturować bo nie było mowy o żadnych dodatkowych kosztachNie sprzeczne. Ja mówię o santander leasing a kolega mówił o Santander Consumer Multirent. Dwie różne rzeczy.
Raczej na 100% nie xDSCM potwierdzilo, ze oferta na 0% ma stala stope procentowa jednak na PDF mowa jest o zmiennej - nie wiem w razie czego czy mail od pracownika moze byc podstawa czegokolwiek![]()