Model 3 performance właśnie dropnął

TomRS

Pionier e-mobilności
Tak, ale np. komfort jazdy z tylu bedzie lepszy czy gorszy?
Jest na YouTube pierwszy film z jazdy testowej nowym Performance, w Australii, facet określa zawieszenie jako komfortowe biorąc pod uwagę 20 calowe koła. Ja bardzo liczę na zdecydowanie większą „jędrność” niż w HL LR ( głównie tylnej osi). Przekonamy się wkrótce, nie omieszkam opisać swoich wrażeń. W Golfie aktualnie mam zawieszenie DCC i ma dosyć szeroki zakres regulacji, czegoś podobnego bardzo bym sobie życzył w Tesli. Tym bardziej, że auto o takich osiągach stawia zdecydowanie wyższe wymagania w stosunku do zawieszenia. Taka jest wg mnie przyczyna ograniczenia v-max w modelach Highland (poza performance) do 201 km/h.

Last edited:

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Jest na YouTube pierwszy film z jazdy testowej nowym Performance, w Australii, facet określa zawieszenie jako komfortowe biorąc pod uwagę 20 calowe koła. Ja bardzo liczę na zdecydowanie większą „jędrność” niż w HL LR ( głównie tylnej osi). Przekonamy się wkrótce, nie omieszkam opisać swoich wrażeń. W Golfie aktualnie mam zawieszenie DCC i ma dosyć szeroki zakres regulacji, czegoś podobnego bardzo bym sobie życzył w Tesli. Tym bardziej, że auto o takich osiągach stawia zdecydowanie wyższe wymagania w stosunku do zawieszenia. Taka jest wg mnie przyczyna ograniczenia v-max w modelach Highland (poza performance) do 201 km/h.
Ja tez teraz jezdze golfem, ale nie mam DCC, tm3lr ma moim zdaniem duzo lepsze zawieszenie przynajmniej z perspektywy kierowcy niz golf, ale jezeli tm3p ma jeszcze lepsze niz 3lr to kolejny argument a performance. Mam nadzieje ze uda mi sie zamowic w polowie sierpnia :) Najgorzej jak oglasza do tego czasu, ze np. juniper mozna zamawiac od wrzesnia...

Pierwszego filmu nie mial Marcus Brownee?

TomRS

Pionier e-mobilności
papier i e-papier jest cierpliwy, trzeba poczekać jak to w praktyce będzie działać. BTW, przyszedł już mój Wall Connector, będę musiał dokonać małej przeróbki instalacji (nie mam w garażu kabla "siły" z 5 przewodami tylko z 4-ma), ale sama instalacja wydaje się banalna. Z ciekawości odpaliłem sobie ładowarkę na jednej fazie, żeby zobaczyć jak się konfiguruje i rzeczywiście prowadzi za rączkę :)