Model 3 performance właśnie dropnął

Michal

Moderator
Śmiesznie tam piszą, porównując do BMW M3 że TM3P waży 1800 kg i nie da się od tego uciec, podczas gdy obecna generacja BMW M3 AWD waży 1730 - 1865 kg :p
[źródło]

lvlthn

Pionier e-mobilności

zibizz1

Pionier e-mobilności
Śmiesznie tam piszą, porównując do BMW M3 że TM3P waży 1800 kg i nie da się od tego uciec, podczas gdy obecna generacja BMW M3 AWD waży 1730 - 1865 kg :p
[źródło]
To prawda, wersja M3 do jazdy na tor też waży ponad 1800kg, ale przy wyższych predkościach ma wiecej mocy i przez to jest szybsza na torze i zrobi więcej kółek:) Dla tych co lubią sportowe auta elekryki nadal są chyba słabszym wyborem, choć zobaczymy jak sobie poradzi nowy 3P

TomRS

Pionier e-mobilności
To prawda, wersja M3 do jazdy na tor też waży ponad 1800kg, ale przy wyższych predkościach ma wiecej mocy i przez to jest szybsza na torze i zrobi więcej kółek:) Dla tych co lubią sportowe auta elekryki nadal są chyba słabszym wyborem, choć zobaczymy jak sobie poradzi nowy 3P

M3 jest wg mnie jednak bardziej ekstremalny, dla mnie idealnie byłoby, gdyby TM3P odpowiadało mniej więcej poziomowi GTI jeśli chodzi o pracę zawieszenia, bo mocy i momentu ma w nadmiarze. Dla mnie to ma być żwawe daily ;)

KrzysiekT

Nowy na Forum
Czy ktoś z Was sprawdzał, jakie są opcje z kołami zimowymi?
Widzę, że przy zamawianiu TM3P nie pojawia się opcja dobrania kół zimowych 18” Photon, która jest w modelach SR i LR. Jak myślicie, będą one pasować do Performance?

matspy

Nowy na Forum
Czy ktoś z Was sprawdzał, jakie są opcje z kołami zimowymi?
Widzę, że przy zamawianiu TM3P nie pojawia się opcja dobrania kół zimowych 18” Photon, która jest w modelach SR i LR. Jak myślicie, będą one pasować do Performance?
W poprzednim TM3P też tak było, fabryczne 18 nie pasowały ale aftermarketowe rozwiązania już tak. Trzeba poczekać na dostawę i sprawdzić - sam chętnie bym wrzucił jakieś 18 na zimę.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Czy ktoś wie jakie jest 100-200 nowej? Starej najlepiej też dla porównania (raz podają 13,48, a raz 14,5 jeśli chodzi o 0-200), wykres wygląda dużo lepiej i mnie to ciekawi. Nie mogę nigdzie znaleźć.
bo oficjalnie jeszcze nie ma i pewnie przez dłuższą chwilę nie będzie
Podejrzewam NDA, szczególnie u tych co otrzymali pierwsze modele do testów.
Bo nikt nie pokusił się o nagranie przyspieszenia, w jakiejkolwiek formie.

Też się dziwię