Obecny top gear jest bleh, cień dawnego Top Gear(i nie chodzi o prowadzących)
To prawda, wersja M3 do jazdy na tor też waży ponad 1800kg, ale przy wyższych predkościach ma wiecej mocy i przez to jest szybsza na torze i zrobi więcej kółekŚmiesznie tam piszą, porównując do BMW M3 że TM3P waży 1800 kg i nie da się od tego uciec, podczas gdy obecna generacja BMW M3 AWD waży 1730 - 1865 kg
[źródło]
To prawda, wersja M3 do jazdy na tor też waży ponad 1800kg, ale przy wyższych predkościach ma wiecej mocy i przez to jest szybsza na torze i zrobi więcej kółekDla tych co lubią sportowe auta elekryki nadal są chyba słabszym wyborem, choć zobaczymy jak sobie poradzi nowy 3P
Jeśli to twoje pierwsze TM3P to będziesz zachwycony.Dla mnie to ma być żwawe daily![]()
W poprzednim TM3P też tak było, fabryczne 18 nie pasowały ale aftermarketowe rozwiązania już tak. Trzeba poczekać na dostawę i sprawdzić - sam chętnie bym wrzucił jakieś 18 na zimę.Czy ktoś z Was sprawdzał, jakie są opcje z kołami zimowymi?
Widzę, że przy zamawianiu TM3P nie pojawia się opcja dobrania kół zimowych 18” Photon, która jest w modelach SR i LR. Jak myślicie, będą one pasować do Performance?
bo oficjalnie jeszcze nie ma i pewnie przez dłuższą chwilę nie będzieCzy ktoś wie jakie jest 100-200 nowej? Starej najlepiej też dla porównania (raz podają 13,48, a raz 14,5 jeśli chodzi o 0-200), wykres wygląda dużo lepiej i mnie to ciekawi. Nie mogę nigdzie znaleźć.