Model 3 performance właśnie dropnął

inter

Pionier e-mobilności
Pisze tutaj, aby nie zakładać nowego postu bo sam nie wiem czy tak ma być czy nie.

Mianowice mam ustawione aktywacja autopilota przez podwójne klikniecie w TM3P.
I teraz:
- Jade sobie tam 50km/h auto wyświetla ze mogę aktywować aktywny tempomat wiec klikam raz kolko autopilota i auto nie załącza aktywnego tempomatu. Musze kliknąć jeszcze raz, albo znowu i znowu i dopiero aktywuje aktywny tempomat
- Tak samo jest na autostradzie. Wyświetla się ikonka kierownicy wiec mogę aktywować podstawowy/rozszerzony autopilot. Klika podwójnie kółkiem i nic się nie dzieje. Czasem musze 2-3 raz spróbować aby się uruchomił ten autopilot. Żadnego błędu, komunikatu, nic.

Czy ktoś tez tak ma, czy cos jest nie tak z tym przyciskiem?
Masz wykupiony EAP? Czy tylko taki, jaki daja przy zakupie?

inter

Pionier e-mobilności
Aby włączyć Asystenta pasa ruchu i tempomat musisz 2x szybko po sobie klinknąć.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak właśnie robie i działa to raz na 3 proby.
Nic, zgłoszę to mobilnemu jak przyjedzie mi felgi naprawiać bo je porysowali przy montażu tych plastikow...
Trzeba ustalić gdzie jest problem. A pojedyncze zawsze działa?
Bo jeśli rozpozna podwójne a nie włączy autopilota to słychac dżwiek który informuje ze się nie da, w danym momencie, czasami tak jest że na pół skeundy potrafi zniknać opcja aktywowania i gdy akurat sie wstrzelisz to słychac dźwięk odmowy. Może pomiedzy kliknieciami rolka skrolujesz przypadkowo. Dla mnie to podwójne klikniecie jest mało wygodne i aktywuje przyciskiem S3XY zawsze. Ale mam ustawione podwójne bo tylko taka opcja pozawala na korzystanie także z tempomatu.

Hubi

Fachowiec
Miałem podobny problem po odbiorze 3LR HL (z listopada 2023).
Przez kilka tygodni często nie reagował na klikanie prawą rolką. Losowo udało/nie udało mi się włączyć tempomatu/autopilota. Nie było żadnej reguły. Było za to dużo irytacji.

Nagrałem nawet filmik i przygotowałem zgłoszenie serwisowe, ale ociągałem się z jego wysłaniem...po czym problem ustąpił.

Nie wiem dokładnie kiedy i jak, ale po prostu przestało "niedziałać" :)
Albo ja nauczyłem się inaczej klikać, albo styk na przycisku się wyrobił, albo jakaś aktualizacja softwarowa. Nie wiem, ale samo się naprawiło.

Oczywiście nie sugeruję, żebyś czekał. Chcę uspokoić, że miałem to samo i ustąpiło bez fizycznej ingerencji serwisu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie, pojedyncze także nie działa zawsze.
Tak, na moje to nie skroluje przy naciśnięciu.
Jak kliknę mocniej, jakby dłużej to cześciej działa, ale nadal nie 100%.
No to moim zdaniem przycisk do wymiany.