Model 3 performance właśnie dropnął

TomRS

Pionier e-mobilności
Ja od nowości mam średnie 19,4. W mieście w korkach też większe, bo jednak trzeba tą kasę co chwilę ruszyć z miejsca i zaraz zatrzymać, więc rekuperacji też bardzo mało. Generalnie to 1/4. - 1/5 kosztów jeżdżenia benzyną po mieście, więc super. Będę teraz robił kilka tras dalszych, autostradami i krajówkami, ciekaw jestem wyników.

Last edited:

Przemmo

Posiadacz elektryka
Mobilny. Mam na środę to dam znać jaki efekt. Na wycenie są:
Front Seat Covers And Pads -1st Row Seat Cushion Trim Assembly - LH Drive, LH - Remove and Replace
1ST ROW SEAT CUSHION SOFT TRIM COVER ASSEMBLY - BLACK CN
(1742514-98-A)
No i jak poszło? Ja mam umówiony mobilny na poniedziałek.

kower

Fachowiec
No i jak poszło? Ja mam umówiony mobilny na poniedziałek.
Poszycia nie wymienione, bo serwisant dostał części do zwykłego highlanda :)
Skrzypienie siedziska załatwione dokręceniem śrub. Czasami coś jeszcze słychać, ale ujawniło się skrzypienie oparcia na zakrętach. Zdecydowanie słabsze, więc poczekam spokojnje na kolejną wizytę w sierpniu.

Najlepsze, że tuż przede mną był na dokładnie takiej samej naprawie w budce (salonie) w Gdańsku. M3PHL z czarnymi siedzeniami.

kswad12

No to z prądem
Tak właśnie robie i działa to raz na 3 proby.
Nic, zgłoszę to mobilnemu jak przyjedzie mi felgi naprawiać bo je porysowali przy montażu tych plastikow...
Dla potomnych. Mobilny wszedł w service modę, tam jakiś test kierownicy/przycisków.
Odrazu klikniecie było wyświetlane na czerwono, zamiast na żółto.

Zamówił mi nowa kierownice (wymiana przez mobilnego tez)

chris89

Posiadacz elektryka
Ja mam póki co tak, a nie jeżdżę grzecznie... Jestem mile zaskoczony. Ten wynik od ostatniego ładowania to mniej więcej 20 km autostrada, 40 drogi lokalne, 30 miasto. Obecna trasa to było akurat miasto. Total uwzględnia zabawy na początku i pochwalenie się przed kolegami 😉

View attachment 19326

To ja przy takich 4km to mam właśnie te 28 bardziej, delikatnie jeżdżę. Widzę jak spada do 23 jak puszczam gaz, ale jak tylko spod świateł się rozpędzam do 50 z innymi pojazdami to od razu 28-29 się robi. Dziwnie.

Tak, tak. Koszt śmieszny, bardziej chodzi mi o zasadę :)

P.S. widzieli?

Przemmo

Posiadacz elektryka
To ja przy takich 4km to mam właśnie te 28 bardziej, delikatnie jeżdżę. Widzę jak spada do 23 jak puszczam gaz, ale jak tylko spod świateł się rozpędzam do 50 z innymi pojazdami to od razu 28-29 się robi. Dziwnie.

Tak, tak. Koszt śmieszny, bardziej chodzi mi o zasadę :)

P.S. widzieli?

Ale 13k za 18" felgi to sporo. Ciekawe, czy będą pasować.

GrzegorzFa

Zadomawiam się

Ale chyba najważniejsze, że 19” są do Performance!!!

chris89

Posiadacz elektryka
A firma jakaś słaba, zapytałem ile ważą, czy są dekielki i coś tam jeszcze i odpisali tylko, że nie wiedzą ile ważą. Resztę pytań zlali. To niech się pałują.

Mam na oku:

EV01 - 10kg. Aero. Chwalą. Kontakt z firmą rewelacja. Z opinii również.
TS5 - 10kg. wzór z G od Tesli bardzo fajny, ale przy 18 nie będzie to szałowo wyglądać więc nie wiem czy na te 3-5% zasięgu z Aero się nie połasić.
Japan Racing SL01 - 8,5kg. Ciekawe czy waga ma to jakiś większy wpływ na cokolwiek. Wzór przemyślenia jak TS5.

Tylko te SL01 można dorwać w Polsce. Resztę trzeba sprowadzać. I nie wiem czy do Perf podejdą. Musiałbym na żywo zobaczyć czy na 18 warto patrzeć w ogóle na wygląd czy przy tym rozmiarze to i tak dętka i brać po prostu EV01.

Jak parkuje i idę do samochodu to banan widząc te Warpy, ale po pierwszych 200 metrach wraca „nie no tak nie da się jeździć, trzeba wrzucić 18”. W G31 odczułem zmianę z RF na zwykłe przy takim samym rozmiarze więc zmiana na 18 będzie napewno kolosalna. Szkoda bo na ładnych drogach fura płynie pięknie.

kower

Fachowiec
Mam na oku:

EV01 - 10kg. Aero. Chwalą. Kontakt z firmą rewelacja. Z opinii również.
TS5 - 10kg. wzór z G od Tesli bardzo fajny, ale przy 18 nie będzie to szałowo wyglądać więc nie wiem czy na te 3-5% zasięgu z Aero się nie połasić.
Japan Racing SL01 - 8,5kg. Ciekawe czy waga ma to jakiś większy wpływ na cokolwiek. Wzór przemyślenia jak TS5.

Tylko te SL01 można dorwać w Polsce. Resztę trzeba sprowadzać. I nie wiem czy do Perf podejdą. Musiałbym na żywo zobaczyć czy na 18 warto patrzeć w ogóle na wygląd czy przy tym rozmiarze to i tak dętka i brać po prostu EV01.
Dobre podsumowanie.
Tsportline mega mi się podobają, ale koszt wysyłki to jakiś kosmos.
Felgi kosztują bazowo $1,750.00, a shipping $1,438.76.
Żeby chociaż się zebrać w kilka osób i zamówić większą ilość, ale zawsze doliczają tyle samo za dostawę każdego zestawu.
Do tego jeszcze pewnie dojdzie cło, podatek i wyjdzie 15k PLN.

Last edited: