Już tyle osób odebrało a jakoś mało wrażeń z jazdy po przesiadce. Była czerwona na tej dzisiejszej lawecie.
Odbierałem w środę w zeszłym tygodniu białą TM3P z pierwszej lawety.
Samochód petarda, dzik którym zawieziesz dziecko do żłobka i na wakcje pojedziesz.
Podczas jazdy na ustawieniu zawieszenia standard da się odczuć felge 20", jest dość twardo, natomiast zawieszenie próbuje nie przenosić tego na nadwozie. W ustawieniu sport jest taczka i dziury, nierówności przenosi na całe nadwozie.
Po odbiorze ujawniały się wibracje przy przyspieszaniu od 100 do 140km/h. Po 300 km i upuszczeniu powietrza w kołach do 2,9 bar moim zdaniem wibracje zniknęły.
Auto wyciszone jak złoto, jadąc na autostradzie 140+ żonka już nie naciska żeby zwolnić bo wszyscy zginiemy (wcześniej Audi A4 b8.5 18" już szumy były nieprzyjemne).
Przyspiszenia nawet w trybie standard nie brakuje. W trybie insane urywa głowę co już staje się nie przyjemne w codziennej jeździe.
Nie miałem jeszcze okazji ostrzej pojeździć w zakrętach, ale na 100% auto będzie sobie z tym dobrze radzić.
No I w porównaniu do TM3 HL demo na 18" mamy tutaj wyraźny feedback na kierownicy, gdzie demo było bardzo gumowate.
A jedyne co mi tak średnio siadło to długość foteli z przodu. W audi fotel jest dłuższy (jeszcze ma taki lekko wysuwany element który podtrzymuje pod kolanem) i lepiej podpiera nogi zwłaszcza w trasie. Natomiast trzymanie boczne jest bezbłędne. No i fotel nie jest zbyt szeroki, wiec osoby w większej masie muszą się wpierw przymierzyć do bolidu.
A jeszcze jedno, jak na ten rozmiar opony i na te osiągi to auto jest mega oszczędne. Średnie przy takim kręceniu się wkoło komina pokazuje około 17-18kwh/100km.