Dokładnie, jak nie chcesz typowego rodzinnego vana wybór jest ograniczony.Kazde normalne auto nawet duze projektowane jest z tylu na 2 osoby z wygodnym podłokietnikiem. Po prostu standrad rodziny to 2+1 lub 2+2. Dla trójki dzieci tylko auto z 3 rzedami siedzien. NIe ma wtedy zadnych kompromisów. WIem bo mam 3 dzieci. Auto jeszcze ICE.
@mike_s Ja mam Tourana 7os i Y. W Y jak już pisałem że piąte miejsce jest nieuzyteczne, da sie wsadzić 5 ale to jest męczarnia, jak foteliki to musza byc specjalnie dobrane itp. Ja do tej pory miałem piątek do wożenia a teraz wiekszyłem do 6 i cały czas szukam czegoś elektrycznego czym da sie wozić wygodnie całą rodzine i mam taka listę:
Model X (brak kierunkowskazów i skrzydła zbyt ekstrawaganckie, cena z wielkim bólem do przełkniecia)
VW ID Buzz (wersja długa LWB i GTX 4x4, pewnie z 2 lata czekania)
Kia EV9 (dziś zobaczymy co dalej, ale wyglada obiecująco)
Nio ES8 (brak polskiej dystrybucji)
Rivian R1S (brak polskiej dystrybucji)
Ogólnie jak często chcemy jeżdzić w 5 to kazdy pasażer powinien mieć normalny fotel a nie jakiś mały wypełniacz pomiedzy dwoma fotelami![]()
W moim wypadku jak mówimy o nówkach to X odpada ( cena ), Buzz ale pewnie trzeba będzie poczekać trochę zanim będzie dostępna opcja z większa bateria, dodatkowa konfiguracja siedzeń itd.
EV9, teoretycznie nie było nic na temat wielkości baterii ale sprzedawca coś wspomniał ze pierwszy wypust powinien być w topowej wersji z bateria 100kWh+. Zobaczymy.