Model Y LR trzaski w bagażniku

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Hej.
Czy u kogoś wystąpiły dziwne trzaski, trzeszczenie, w okolicy bagażnika? Model Y LR 2023.
Doszedłem do wniosku, że to okolice siłownika.
Strasznie denerwujące.

Ostatnio poszarpałem trochę klapą bagażnika (w sensie pomanipulowalem) i jakby lepiej.

Może ktoś się z tym spotkał.

jgal

Posiadacz elektryka
Ja mam stuki/trzaski jak przejeżdżam przez śpiące policjanty. Wyregulowanie odbojników trochę pomaga, ale nie załatwia całkiem problemu

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Zgłosiłem to na serwis. Skonsultuję z mobilnym. Może coś poradzi.
Btw Wy też dostajecie do akceptacji koszty, mimo że to na gwarancji?

ciastek

Pionier e-mobilności
Btw Wy też dostajecie do akceptacji koszty, mimo że to na gwarancji?
Czasami.
Nic nigdy nie płaciłem, lecz profilaktycznie tych wycen nie akceptuję, choć wielokrotnie pracownicy twierdzili, że system tak ma i by się nie przejmować.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
No co zrobić. Nie chcę się czepiać, ale uważam że to minus. Jadąc po kostce brukowej również słychać rezonujące elementy wnętrza.

AC/DC

Nowy na Forum
Czy u kogoś wystąpiły dziwne trzaski, trzeszczenie, w okolicy bagażnika? Model Y LR 2023.
Doszedłem do wniosku, że to okolice siłownika.
Strasznie denerwujące.

U mnie też hałasuje, dokładnie tak, jak opisujesz - odzywa się tylko na nierównościach. Muszę wsadzić kogoś do bagażnika w celu weryfikacji. Mam podejrzenie, że to plastik klapy po stronie kierowcy w miejscu zaznaczonym na zdjęciu.

Attachments

• IMG_3547.jpg
    IMG_3547.jpg
    232,3 KB · Liczba wyświetleń: 26

MarcinEV

Posiadacz elektryka
U mnie też hałasuje, dokładnie tak, jak opisujesz - odzywa się tylko na nierównościach. Muszę wsadzić kogoś do bagażnika w celu weryfikacji. Mam podejrzenie, że to plastik klapy po stronie kierowcy w miejscu zaznaczonym na zdjęciu.
Ja już jeździłem w bagażniku 😎
Ja stawiam na siłownik. Również lewą stroną od kierowcy.
Strasznie to wkurza.