pawlaczynski

Fachowiec
Koledzy prośba o potwierdzenie procedury zamówienia auta. Dzisiaj, po ustaleniu warunków najmu dostałem z Arvala info, że sam mam zamówić auto... Czy to normalna procedura? w końcu to ja od nich będę je najmował. Czy to standard, potem następuje przepisanie tego zamówienia?
Przy leasingu tak samo - Ty zamawiasz, a oni finansują. Jakieś fajne warunki w Arvalu udało się wynegocjować?

danielm

Pionier e-mobilności
Koledzy prośba o potwierdzenie procedury zamówienia auta. Dzisiaj, po ustaleniu warunków najmu dostałem z Arvala info, że sam mam zamówić auto... Czy to normalna procedura? w końcu to ja od nich będę je najmował. Czy to standard, potem następuje przepisanie tego zamówienia?
z tego co wiem to Arval zamawia od tesli pule samochodów i to on jest właścicielem i to od nich bierzesz auto ale oni biora tylko golasy. jeśli chcesz inaczej wyposażone to ... w sumie nie wiem co

solik

Pionier e-mobilności
Pewnie juz wyprzedali to co mieli, pare znanych firm wzielo np Y na flotowki od Arvala

ja tez zamawialem na stronie Tesli i na etapie leasingu dalem kontakt do handlowca z Arvala i miedzy soba ogarneli a na koniec dostalem zwrot zaliczki od Tesli

solik

Pionier e-mobilności
Atrakcyjne to byly przy stopie 0,5 (zalapalem sie) bo kwota raty jest stala w Arvalu, teraz po prostu oferty sa.

GGrraadd

Zadomawiam się
Czy jest możliwośc przedłużenia rezerwacji auta w Tesli? Papierologia związana z umową trochę się przeciąga a w środę minie 7 dni i 1200 zł stracone.

Michal

Moderator
Zadzwoń do nich. Jeśli się wyrobisz do końca miesiąca, to może się zgodzą ale będzie ciężko, bo to koniec kwartału...

GGrraadd

Zadomawiam się
Dostalem FV od Arvalu na 36k tys okolo lacznie oraz do tego zalaczniku moj elektryk + transferowa na okolo 27,5k lacznie. Rozumiem, ze Arval pobierze mi z konta tylko roznice???
Ja dzisiaj dostałem taka samą fakturę? Rozumiem, że jest to zwrot dla nich, bo sama kwota z dofinansowania "Mój Elektryk" przyjdzie na moje konto?