solik

Pionier e-mobilności

KURO COATING ONE!​

mozna tez szukac powlok polimerowych, za 700-900 zl tez powinno sie udac z onestep

ogolnie ja wiem ze to nie chroni przed rysami ale pozwala salonowe mycie szmata wyprowadzic na 0 i jakos zakonserwowac jak krem na twarzy.. na szarym metaliku mialem i po 2 latach malo swirli i tego typu sladow ale w takie za 3-5k nie inwestowalbym

tm3 tez sie mega brudzi zwlaszcza z boku i na zadku wiec latwiejsze mycie jest na wage zlota

Last edited:

Halczyn

Zadomawiam się
Dzwoniłem w sprawie swojego wniosku podobno nie ma decyzji ale dostałem info ze na 150 szt 4 szt wrocilo ze zgoda

solik

Pionier e-mobilności
no to do czerwca moze sie wyrobia z samym wydawaniem decyzji, ciekawe czy moj poprawiony wczoraj wyslany dzis dojdzie info po 20 dniach czy znowu po 30 :) gdyby na stocku bylo bmw i4 to bym olal juz ta dotacje ale nie ma na stocku nic nigdzie

Mindive

Posiadacz elektryka
Na fotkach - 2 rysy dość dobrze widoczne, włączyłem naświetlacz na ścianie żeby pokazać Wam mikrorysy, widać je praktycznie na każdym elemencie karoserii...

Zobaczenie tego wszystkiego bez mocnego kierunkowego światła (oprócz tych wyraźnych rys), na zewnątrz przy słabej pogodzie jest praktycznie niemożliwe... Auto na 100% było myte albo na myjni automatycznej albo ręcznie brudną szmatą... Na białych ponoć tego tak nie idzie zobaczyć.

Sam nie wiem, może mam zbyt wygórowane oczekiwania, ale odbierałem 4 inne auta już i nigdy nie miałem takiego stanu lakieru, a były średnio 30-50% tańsze. No ale odbiór był w salonie a nie na placu pod chmurką... No i auto nigdy na mnie na placu nie czekało przez 2 miesiące!
Normalnie jakbyś używkę kupował. One nie mają żadnych foli zabezpieczających na czas transportu? W salonach innych marek auta stoją obklejone folią i syropianem do czasu wydania auta klientowi... Ale i tak zazdro, że już się doczekałeś. Ja od listopada tkwię w BOŚiowym matrixie...

solik

Pionier e-mobilności
Tesle stoja gole na placu, sraja na nie okoliczne ptaki albo probuja dziobac - sam bylem swiadkiem, nie wiem co to za ptaszyska ale wyjatkowo wredne, widzialem jak skubaly podszybie w X i atakowaly ludzi :)

Gdzie auta stoja obklejone folia? Niedawno odbieralem nowe BMW i tez bez zadnych folii zjechalo z lawety a salon umyl podobnie jak na zdjeciu wyzej z tym ze auto oddane na korekte one step i wszystko ladnie zeszlo.. chyba ze mowa o jakis autach za 500k+ to tak, sa osloniete cale.

Mindive

Posiadacz elektryka
Tesle stoja gole na placu, sraja na nie okoliczne ptaki albo probuja dziobac - sam bylem swiadkiem, nie wiem co to za ptaszyska ale wyjatkowo wredne, widzialem jak skubaly podszybie w X i atakowaly ludzi :)

Gdzie auta stoja obklejone folia? Niedawno odbieralem nowe BMW i tez bez zadnych folii zjechalo z lawety a salon umyl podobnie jak na zdjeciu wyzej z tym ze auto oddane na korekte one step i wszystko ladnie zeszlo.. chyba ze mowa o jakis autach za 500k+ to tak, sa osloniete cale.
No mój enyaq przyjechał z białą folią na masce, dachu, detalach, styropianem w drzwiach itp. Wszystkie skody tak przyjeżdżają. VW też takie widziałem. Tutaj masz zdjęcie z placu - auta czekają na odbiór przez klienta i te zabezpieczenia są usuwane na kilka dni przed oddaniem auta klientowi. Myślałem, najwidoczniej błędnie, że jest to standard w branży:p
3.png

2.png
1.png

solik

Pionier e-mobilności
No wiem jak wyglada transport aut bo pare nowych odbieralem i np prosiaki cale we folii jezdza i maja okienka wyciete jak w czolgu ale w innych markach golizna to norma ;)

Przy zdejmowaniu tej folii dopiero sie robia rysy, czesto ona niedolega do krawedzi gdzie sie dostaje syf i jest rzeznia. Na myjni salonowej orly nie pracuja wiec auto jedzie na szczotki, przecieranie gabka gdzie przed chwila ktos myl felge, osuszone recznikiem i psikniety QC zeby sie swiecilo.

Jeden z powodow dla ktorego nie chce miec ciemnego lakieru - utrzymanie tego to tragedia, na jasnym lakierze jest o niebo lepiej.

Last edited:

wacu

Zadomawiam się
No wiem jak wyglada transport aut bo pare nowych odbieralem i np prosiaki cale we folii jezdza i maja okienka wyciete jak w czolgu ale w innych markach golizna to norma ;)

Przy zdejmowaniu tej folii dopiero sie robia rysy, czesto ona niedolega do krawedzi gdzie sie dostaje syf i jest rzeznia. Na myjni salonowej orly nie pracuja wiec auto jedzie na szczotki, przecieranie gabka gdzie przed chwila ktos myl felge, osuszone recznikiem i psikniety QC zeby sie swiecilo.

Jeden z powodow dla ktorego nie chce miec ciemnego lakieru - utrzymanie tego to tragedia, na jasnym lakierze jest o niebo lepiej.
No niestety, miałem ciemny lakier w Tucsonie i utrzymanie go nie było trudne, natomiast tutaj to lekkie nieporozumienie :D tak czy siak, jeździ się świetnie.

Ktoś jeszcze odebrał już auto?

solik

Pionier e-mobilności
Ja nie, w zeszlym tygodniu wniosek byl poprawiony bo adres byl niezgodny z ceidig, niestety tutaj juz mam zal do konsultanta ze jest niedokladny i puszczal wnioski bez dokladnego sprawdzenia wg wytycznych BOS - zreszta z maili od NFOSiGW i BOS jasno wynika ze to firmy leasingowe czy tam wynajmujace daja ciala w tej procedurze

Troche jestem juz tym zmeczony bo zamiast jezdzic mocnym EV to przepalam bezsensownie paliwo w ICE ale nie mam wyboru, nawet jakbym chcial zrezygnowac to na stockach nie ma zadnych aut ktore mnie interesuja - wiec i tak Tesla z Arvala bedzie najszybciej

Wszystkie gadzety z Ali zdarzyly przyjsc, instalacja w garazu pod auto zrobiona a auto gdziestam stoi i sie rozladowuje :)

Last edited: