olejek

Zadomawiam się
a u mnie taka sytuacja z ev6 : "
Dzień dobry,

Chciałabym poinformować, że nie otrzymaliśmy jeszcze faktury od dealera na zamówiony samochód.

W związku z tym jest bardzo prawdopodobne, że dostawa się opóźni. O dokładnej dacie poinformuję Państwa w późniejszym terminie."

solik

Pionier e-mobilności
Ktos juz pisal na forum ze KIA w tym kwartale wstrzymala sprzedaz, moze o to chodzi.

Last edited:

zwora

Nowy na Forum
Czy wie ktoś może, czy na trasie z Warszawy do Krakowa są ładowarki, które nie wymagają abonamentu/rejestracji (mogą być płatne, ale bez konieczności rejestracji) oraz posiadają własny kabel? Będę się upominał o kabel przy odbiorze, ale może być sytuacja, że mi go nie dadzą, albo dadzą w późniejszym terminie. A jakoś muszę do domu dojechać. Co prawda kupiłem już swój kabel, ale nie przemyślałem sprawy i do Warszawy lecę samolotem i mogę mieć problem z wzięciem kabla na pokład do bagażu podręcznego.

Cav

Pionier e-mobilności
W Polsce to chyba tylko Kaufland i Lidl takowe mają.
Ew. Ekoenergetyka.
Ale na tej trasie chyba takich nie ma.

zwora

Nowy na Forum
W Polsce to chyba tylko Kaufland i Lidl takowe mają.
Ew. Ekoenergetyka.
Ale na tej trasie chyba takich nie ma.
Mogę wjechać np. do Radomia albo Kielc, ew. Łodzi jak pojadę inną trasą. Czy na tych stacjach mają kable przy ładowarkach? Jeśli mi się uda, to podjadę gdzieś na Kauflanda lub Lidla w Krakowie i pooglądam jak to tam wygląda, ale nie wiem czy zdążę przed środą, bo pewnie tylko pod niektórymi z tych sklepów są ładowarki.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie prościej założyć konto na Greenwayu i OrlenCharge niż np. zjeżdżać do Łodzi?
Wg plugshare tylko tam jest darmowy Lidl z CCS-em, a miarę po drodze.
Jak nie ma CCS, to zazwyczaj nie ma też kabla, no i ładowarka jest koszmarnie wolna, wątpię żeby Cię urządzała prędkość 11 kW na trasie...

Ew. możesz skorzystać z jednorazowego ładowania w GW, ale to też przez neta musisz uruchomić.

Cav

Pionier e-mobilności
We Włoszczowej i Zawierciu masz jeszcze prywatne ładowarki z CCS.
Ale jak na pierwszy raz, nie ryzykowałbym że dana firma już skończyła pracę, albo coś u nich nie gra....
Względnie zadzwoń do nich i się umów.

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy wie ktoś może, czy na trasie z Warszawy do Krakowa są ładowarki, które nie wymagają abonamentu/rejestracji (mogą być płatne, ale bez konieczności rejestracji) oraz posiadają własny kabel? Będę się upominał o kabel przy odbiorze, ale może być sytuacja, że mi go nie dadzą, albo dadzą w późniejszym terminie. A jakoś muszę do domu dojechać. Co prawda kupiłem już swój kabel, ale nie przemyślałem sprawy i do Warszawy lecę samolotem i mogę mieć problem z wzięciem kabla na pokład do bagażu podręcznego.
Ale oni daja kabel AC a ty sie bedziesz ladowal z DC stacji ktore juz maja kabel.
Wez sie zarejestruj w GW i Orlen przeciez to nie trwa dlugo. Odpalosz ladowarke apka. Innego rozwiazania nie ma. Jak bedziesz mial kabel AC to ladowanie to 5-6h… i tez potrzebujesz apke ;)

solik

Pionier e-mobilności
niestety eC4 nie dojedziesz na raz przy obecnej pogodzie, na tej trasie bedzie greenway/orlen wiec zalozenie kont i tak cie nie ominie

tu wyklikaj sobie trase i wybierz auto: https://abetterrouteplanner.com/ i wpisz parametry takie jak poczatkowe naladowanie i jaka temperatura na zewnatrz

Krakow:

Kaufland, Bratyslawska
Kaufland, Kombatantow

Stacje DC 50 kw darmowe czynne cala dobe i w weekendy

Last edited: