Moja TM3 dziś zwariowała!

tenOr

Posiadacz elektryka
Nie chcę zapeszać, ale u mnie przy podobnych objawach, po wszystkich możliwych rodzajach updatow i resetów, skończyło się na wymianie kompa.
Oby nie :)

tenOr

Posiadacz elektryka
2 dni chyba. Podobno musieli to autoryzować z US. Rzutem na taśmę przed jakimiś świętami zrobili (chyba maj). Zastępczego nie było, ale też byli wtedy na Sadybie jeszcze.

nyknow

Fachowiec
Nie chcę zapeszać, ale u mnie przy podobnych objawach, po wszystkich możliwych rodzajach updatow i resetów, skończyło się na wymianie kompa.
Oby nie :)
Heh to jakoś zaczynam inaczej na to auto patrzeć teraz - myślałem ze zamówię nowe auto i będę miał spokój ale czuje ze mogę zamówić nowe auto i mieć sporo problemów - więcej niż mam ze spalinowym …… już chyba nie będę tak namiętnie sprawdzał dostępność na stronie tesli ;) bo to widze wielkie oczekiwanie na coś z czym same kłopoty ….. czy ktoś wie czy serwis tesli będzie może gdzieś na południu polski bo do wwy jeździć z południa nie za bardzo mi się uśmiecha - trochę mnie ten post zasmucił ;) (pol żartem pol serio - bo jeszcze nie zamowilem).

tenOr

Posiadacz elektryka
Heh to jakoś zaczynam inaczej na to auto patrzeć teraz - myślałem ze zamówię nowe auto i będę miał spokój
Zupełnie obiektywnie - oprócz tej jednej większej rzeczy, którą ogarnęli i kilku pomniejszych, to (do tej pory) najlepsze auto jakie miałem. Po prostu nie ma samochodów idealnych. Przymykam oko na drobne rzeczy o których nie chcę mi sie pisać (mogę na priva).
A wysiadłem z mazdy 6 i tam to dopiero były jazdy :) Wiem co mówię :)

nyknow

Fachowiec
Zupełnie obiektywnie - oprócz tej jednej większej rzeczy, którą ogarnęli i kilku pomniejszych, to (do tej pory) najlepsze auto jakie miałem. Po prostu nie ma samochodów idealnych. Przymykam oko na drobne rzeczy o których nie chcę mi sie pisać (mogę na priva).
A wysiadłem z mazdy 6 i tam to dopiero były jazdy :) Wiem co mówię :)
Ok dzięki za info - zobaczymy co ten tydzień jeszcze przyniesie - jakiś ev muszę kupić bo zainstalowałem dużo Pv ale zastanawiam się jeszcze nad i4 - w sob będę w bmw sprawdzał jak u nich z dostępnością (podejrzewam ze dużo gorsza ale chociaż serwis na miejscu).

cooler

Pionier e-mobilności
Jak dla mnie też to wygląda na problem sprzętowy, gdy komp FSD nie usypiał (bo sentry było zawsze włączone) to był ciągle podgrzany i wszystko było ok. Gdy z powodu zużycia energii rzędu 10% dziennie wyłączyłem w końcu sentry na stałe, komp się wyziębia i po włączeniu samochodu nie działa dopóki się nie rozgrzeje. Po jakimś czasie jak wchodzę do samochodu to FSD i jego funkcje już działają.
Pewnie na wymianie kompa się skończy. Ciekawe jakie to koszty po gwarancji będą?

solik

Pionier e-mobilności
to ja tu poluję na wolne auto żeby zamówić a tu takie problemy z tymi M3? i brak sensownego serwisu - no to nie wiem czy ja dobrze robię, że na to auto poluję teraz ...... a miało być bezproblemowe użytkowanie itd.
na forum kazdej marki znajdziesz takie watki, pomysl co mysli posiadacz porsche cayenne za 800 tys jak co tydzien mu pada akumulator :) albo Taycany:

solik

Pionier e-mobilności
chociaż serwis na miejscu
Ford tez ma serwis na miejscu i co, forumowicza Mach-E trafil na serwis, dostal zastepcza Pume i fakaj babola :) Tesla jak sie "psuje" to chociaz jezdzi a inne EV nie rusza z miejsca.

nyknow

Fachowiec
Jak dla mnie też to wygląda na problem sprzętowy, gdy komp FSD nie usypiał (bo sentry było zawsze włączone) to był ciągle podgrzany i wszystko było ok. Gdy z powodu zużycia energii rzędu 10% dziennie wyłączyłem w końcu sentry na stałe, komp się wyziębia i po włączeniu samochodu nie działa dopóki się nie rozgrzeje. Po jakimś czasie jak wchodzę do samochodu to FSD i jego funkcje już działają.
Pewnie na wymianie kompa się skończy. Ciekawe jakie to koszty po gwarancji będą?
Ten sentry mode to rozumiem monitorowanie okolic auta? Czy coś jeszcze innego ? Można to rozumiem włączyć albo wyłączyć w zależności jak oceniamy okolice gdzie stoi auto (No garaż to nie uruchamiamy a jak na ulicy to lepiej włączyć)? Ta funkcja zżera ok 10% baterii np w LR w ciągu 24h? Dużo