Moje akcesoria do Tesla 😀 - co warto dokupić / Tesla dodatki

t3sla4sun

Zadomawiam się
Do evse 3 fazy gdy nie ma pstryczka tanio nie jest bo 2 m z wysyłką 281Euro

A co polecasz jako zestaw z wszelkimi możliwymi przejściówkami? Do "siły" małej, dużej itd... czy te czasy już minęły, że trzeba się do betoniarek podłączać? ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Inne czasy, różni ludzie... U mnie kompletnie nic nie jest potrzebne A miałem dwa rózne auta leafa tm3
:
Z niebieskiej małej i Niebieskiej duzej na siły i małe i duże. To jedna faza
Przejście z małej siły i odwrotnie na dużą 3 fazy
generalnie nie ma recepty. Wszystko zalezy jak ładujesz i gdzie i co.
To np co Cav ma zamiar nabyc ma małą 16A czerwoną końcówkę NEMA, to tu warto mieć przejście z dużej siły 32A
Na Allego do wyboru do koloru, są albo gotowce albo sobie trzeba kablekiem połaczyc wtyczki z gniazdami itp.

solik

Pionier e-mobilności
ja mam dokladnie ten, zakladanie tego to porazka, dodatkowo zostawia slady na kierownicy wiec bez oklejenia tego filcem od srodka i lekkiego odgiecia by nie zaczepial sie tak mocno nie ma to sensu

wazy cos kolo 480-495g i 90% jazdy na autopilocie nie kaze chwytac kierownicy, czasem sie zdarza ale to mam wrazenie ze wyczail ze cos kombinuje

1648483973779.png

Frunek

Fachowiec
Może ktoś polecić pokrowce na tylną kanapę, żeby nie niszczyły się od fotelików dziecięcych? I pokrowce na tył przednich siedzeń chroniące przed kopniakami obłoconych butów :)

Bronek

Pionier e-mobilności
ja mam dokladnie ten, zakladanie tego to porazka, dodatkowo zostawia slady na kierownicy wiec bez oklejenia tego filcem od srodka i lekkiego odgiecia by nie zaczepial sie tak mocno nie ma to sensu

wazy cos kolo 480-495g i 90% jazdy na autopilocie nie kaze chwytac kierownicy, czasem sie zdarza ale to mam wrazenie ze wyczail ze cos kombinuje

View attachment 4731
Kiedyś był tylko ten i go mam, dziala ale ściąga lekko na prawo bez AP.
Juz nie zdejmuję odkąd moja Tesla jest juz Polska i chyba straciła swoja wyjątkowość ( po wzgl własnie FSD).
Przyzwyczaiłem się i jest OK.

Od kopniaków sa oslony zakladane zahaczane za kieszeń na Alli

Pokrowce załozylem chińskie dziurkowane i sa tez Ok ale to bylo tak dawno, że nie pamietam tych zakupów.

Ponad dwa lata białe i chyba sie mniej brudza od orginalu bialego??
Tylko pod tylek bo chcialem sprawdzić... A potem mi przestalo zależeć

20200209_134007.jpg
20200209_134556.jpg

slaveq

Pionier e-mobilności
Może ktoś polecić pokrowce na tylną kanapę, żeby nie niszczyły się od fotelików dziecięcych? I pokrowce na tył przednich siedzeń chroniące przed kopniakami obłoconych butów :)

Proszę bardzo, mam używam tylko ważne żeby dobrze zacisnąć haczyki na osłonkach na przednie fotele bo je pogubiłem. Cena/jakość rewelka. Wszystko u jednego sprzedawcy kupisz.

domas7

Zadomawiam się
Dywanniki EVA: zamówiłem, otrzymałem, przymierzałem i... Dywanik kierowcy jeszcze jako tako pasuje, chociaż i tak daleko tu do satysfakcji, ale pasażer przód - no nie pasuje zupełnie. Będę reklamował i spróbuję zwrócić, chociaż może to nie być możliwe, bo "produkt na zamówienie".

t3sla4sun

Zadomawiam się
@domas7 U mnie nie pasował dywanik do frunka, ale panowie z serwisu bardzo mili i za darmo docięli mi ten dywanik. Nawet za kuriera nie musiałem płacić - w związku z czym - ostatecznie mam pozytywne doświadczenia z EVA Dywaniki.