Michal
Moderator
Naciśnij na napis "348 km", to zmieni się na wskaźnik %za to nie wiem ile mam % baterii
Trzymaj rękę tak, żeby wywierała delikatnie siłę skręcającą na kierownicę - powiedzmy na godzinie 1:00 - 1:30. Auto wyczuwa twoje ręce tylko za pomocą właśnie siły skręcającej, a nie obecności rąk.co około 10 sekund szarpnąć kierownicą, bo mimo jej trzymania, i tak wyskakują błędy
Tutaj nagrałem nawet film jak ja trzymam rękę:
AUTOPILOT Tesla vs BMW
No to ja wrzucę swoje filmiki - specjalnie dla Ciebie pojechałem na przejażdżkę. TM3 LR ze zwykłym autopilotem. Kilka uwag: w lewej ręce trzymałem telefon nagrywając, dlatego kierunkowskaz włączam prawą - gdyby się ktoś zastanawiał, czy mam lewą rękę ;) przejazdy S7 / S79 i okolice ani razu nie...
Za to standardowy tempomat nie prowadzi po środku pasa, nie umiem tego naprawić, czy da się to jakoś ustawić? Nawet kia ceed brata ma takie coś, tylko gdzie jest ta opcja?
Tesla nie ma utrzymania pasa ruchu na tempomacie, ma tylko tempomat, więc auto jedzie jak chce i dlatego nie trzyma środka
Jest jak będąc na postoju klikniesz w ustawienia klimatyzacji - pojawi się od dołu taki ekran i te ustawienia są teraz bezpośrednio nad nim - niestety strasznie głupio - też tego szukałem kiedyś z 30 sekundNie udało się nam z synem znaleźć trybu kempingowego
Kominek ustawia się chyba w sekcji zabawy. Kominek automatycznie włącza się też przy camp mode jak ustawisz w sekcji wyświetlacz odpowiednią opcję.
Tutaj screen z zaznaczonym na czerwono przyciskiem:

Niestety był updejt i moim zdaniem popsuł większość... No i Ty pewnie naoglądałeś się filmików jak coś robić w starej wersji, bo stare filmiki i teraz to już nie jest aktualne...O ile w lipcu wydawało mi się, że system tesli jest bardzo przejrzysty i wygodny, tak dziś mając wyższe oczekiwania jestem w kropce. Bo nie mogłem znaleźć niczego, czego szukałem, albo efekt znaleziska był niewidoczny.
Chcesz przyjechać pogadać? Widzę, że masz małą wiedzę i nie za bardzo chce Ci się szukać. Jeśli tak to napisz na priv.
Last edited: