Moje wrażenia z jazdy próbnej

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Tak, balem sie depnac tak do spodu, a i tak przyspieszenie mnie wgniatalo w fotel, ogolnie jestem zly na ta jazde probna bo za dlugo kluczylem po jakichs bocznych drogach i stracilem dobre 30 minut na wyjazd na ekspresowke, nie zaplanowalem sobie wczesniej gdzie chce pojechac.

Ogólnie auto bardzo mi się podoba i już bym je zamawiał, ale przed zakupem wstrzymuje mnie głównie żona, której Tesla kompletnie sie nie podoba, ale moze sobie zostawic nasze aktualne auto dla siebie, oraz wysokie oprocentowania leasingow :( Chociaz i tak mnie na niego stac to szkoda mi zaplacic ok. 30k odsetek, a zeby kupic za gotowke to musze jeszcze troche dozbierac :(
No oprocentowanie leasingów boli ale mimo wszystko oszczędności jakie przynosi elektryk to zachęta by nie zwlekać. Ja tylko żałuję, że wcześniej nie zdecydowałem się na Teslę.

PS. Miałem podobne doświadczenia w trakcie jazd testowych, ale nadal przyspieszanie na bocznych drogach powodowało banana na twarzy

CyanAppl16

Zadomawiam się
Wydaje mi się musiałeś mieć zasłoniętą mapę opcjami menu. Wystarczy je schować ruchem w dół.
Właśnie mapa była widoczna, nie mialem istawien na ekranie, ale tak 1/3 ekranu zajmowala mi informacja o salonie Tesli. Nie wiedzialem co z tym zrobic.
Tsm3 waży praktycznie tyle samo co insignia w dieslu
Ja jezdze teraz vw golfem, wazacym okolo 1450kg.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Właśnie mapa była widoczna, nie mialem istawien na ekranie, ale tak 1/3 ekranu zajmowala mi informacja o salonie Tesli. Nie wiedzialem co z tym zrobic.

Ja jezdze teraz vw golfem, wazacym okolo 1450kg.
Jak jesteś gdzieś z okolic Warszawy lub Radomia to możemy się umówić i na żywo pokażę Ci funkcje auta itp

CyanAppl16

Zadomawiam się
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, bardzo podoba mi się biała tapicerka, ale widziałem co stało się z białą tapicerką TM3 która stoi w salonie po kilku miesiącach, więc na pewno nie biała. Chyba, że taki samochód w salonie to co innego? Nie chcę być niewolnikiem białej tapicerki i co tydzień ją czyścić.

Bronek

Pionier e-mobilności
A mój największy błąd w pierwszej Tm3 to był wybór czarnej.(potem były białe pokrowce)
Nie jestem panienką z 3 godzinnym stażem codziennym przed lustrem a uważam że tylko biała.
Od 15 mcy teraz z białą i 1x konserwacja ( ok 20 minut i 1x niedawno czyszczenie i konserwacja z 15 minut).
Nie jeżdżę w nowych dżinsach to prawda. Spodnie zmieniam m/w 1x na tydzień. Żona wiadomo inne ciuchy codziennie. Jedynie uważamy na psa, ten kurdupel to jest na rękach.
Wolał bym przykryć kocem białą jak mieć czarną. Tesla z takim dachem tylko w bieli. Dodam że na zewnątrz też wg mnie :)
Tu dosyć fajnie masz opis i w ogóle warto jak ktoś nowy w temacieT przejrzeć kanał

Last edited:

CyanAppl16

Zadomawiam się
A mój największy błąd w pierwszej Tm3 to był wybór czarnej.(potem były białe pokrowce)
Nie jestem panienką z 3 godzinnym stażem codziennym przed lustrem a uważam że tylko biała.
Od 15 mcy teraz z białą i 1x konserwacja ( ok 20 minut i 1x niedawno czyszczenie i konserwacja z 15 minut).
Nie jeżdżę w nowych dżinsach to prawda. Spodnie zmieniam m/w 1x na tydzień. Żona wiadomo inne ciuchy codziennie. Jedynie uważamy na psa, ten kurdupel to jest na rękach.
Wolał bym przykryć kocem białą jak mieć czarną. Tesla z takim dachem tylko w bieli. Dodam że na zewnątrz też wg mnie :)
Tu dosyć fajnie masz opis i w ogóle warto jak ktoś nowy w temacieT przejrzeć kanał

Mi biała się bardzo podoba, ale nie wiem dlaczego na bokach drzwi nie zrobili jasno szarej alcantary w wersji LR. Jakby doplaca sie dodatkowo za biala tapicerke a materiał w drzwiach to imho downgrade. Niestety ja duzo jezdze w dzinsach :/

JM&JM

Posiadacz elektryka
W poprzednim aucie miałem jasno szarą skórę obecnie w TMY czarne wnętrze ale brałem z inventory. Powiem tak jasne wnętrze zawsze wyglądało czyste o ile było odkurzone albo przynajmniej dywaniki wytrzepane. Co do samych foteli to wystarczyło raz na kilka tygodni wytrzeć chusteczkami do czyszczenia
Mi biała się bardzo podoba, ale nie wiem dlaczego na bokach drzwi nie zrobili jasno szarej alcantary, niestety ja duzo jezdze w dzinsach :/
Ja też jeżdżę w dżinsach a w poprzednim aucie miałem jasno szarą skórę obecnie w TMY czarne wnętrze ale brałem z inventory. Powiem tak jasne wnętrze zawsze wyglądało czyste o ile było odkurzone albo przynajmniej welurowe dywaniki wytrzepane. Co do samych foteli to wystarczyło raz na kilka tygodni wytrzeć chusteczkami do czyszczenia skóry i zawsze wyglądały czyste. Nie ma co się obawiać jasnych wnętrz.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Mi biała się bardzo podoba, ale nie wiem dlaczego na bokach drzwi nie zrobili jasno szarej alcantary w wersji LR. Jakby doplaca sie dodatkowo za biala tapicerke a materiał w drzwiach to imho downgrade. Niestety ja duzo jezdze w dzinsach :/
Biała jest łatwa w utrzymaniu czystości. Ta w salonie jest po prostu brudna i nie umyta. Osobiście jak raz na dwa miesiące daje na czyszczenie wnętrza to każdy brud są w stanie przetrzeć a raz na miesiąc sam chusteczkami nawilżającymi przecieram i wystarczy.

Uwielbiam jasne wnętrza i tapicerki wiec w pełni CIę rozumiem :)

PS. na czarnej bardzo widać tłuste ślady, które ciężko zmyć dobrze.

Ratt

Posiadacz elektryka
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, bardzo podoba mi się biała tapicerka, ale widziałem co stało się z białą tapicerką TM3 która stoi w salonie po kilku miesiącach, więc na pewno nie biała. Chyba, że taki samochód w salonie to co innego? Nie chcę być niewolnikiem białej tapicerki i co tydzień ją czyścić.
Bierz białą i się nie zastanawiaj. Moja po półtora roku nigdy nie czyszczona a dalej wygląda jak nowa.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka