p0li
Pionier e-mobilności
Naprawdę tak jest? Masz jakieś materiały do poczytania na ten temat, bo wydaje się to bardzo ciekawe![]()

Naprawdę tak jest? Masz jakieś materiały do poczytania na ten temat, bo wydaje się to bardzo ciekawe![]()
Nie jest 🤓 . Żona jeździ mazdą od 3 miesięcy i powiedziała ,że nie po to jeździ elektrykiem żeby się czołgać . Jeździ szybko i dynamicznie . Wykorzystuje w pełni możliwości elektrycznego silnika . Na nic moje prośby . Pali 20-21 kw , Ja mam zużycie na poziomie 18-19 kw przy spokojnej jeździe . Mniej też można ale to nie ma sensu ,jazda takim samochodem to również musi być frajda . 🤓Kilka dni temu jezdzilem nową mazda , auto jest wg mnie nieźle wykonane. Po sprzedazy leafa zaczynam tesknic za czyms na prad, rozwazam i3 albo cos innego, stad wycieczke na jazde probna. Czy ktos z Was ma ten samochod? Spalanie 27kwh/100 po ok 7 km przejazdzce , to byla jazda probna , wiec glownie 50km/h-zastanawiam sie czy mazda jest taka pradozerna na codzien
Używam ten model od roku. Zrobiłem 20K kmNa jeździe próbnej też zwróciłem uwagę na ogromne spalanie tego auta.
Inne w podobnych warunkach paliły dużo mniej.
Do tego słabe przyspieszenia, te kretyńskie tylne drzwi i małe wnętrze - podziękowałem za tą propozycję.
Konkurencja oferuje więcej za mniejsze pieniądze.