Narty elektrykiem

Ja2nek

Zadomawiam się
Żebym dobrze zrozumiał co widzę: udało się zmieścić narty pomiędzy fotelami? To tam jest tyle miejsca?
tak, narty przeszły pomiędzy siedzeniami. fotel blokuje się na górnym zamku bez użycia siły(trzeba trzasnąć z taka samą finezją jak zawsze)... fakt ze moje deski dosyć cienkie są...

cooler

Pionier e-mobilności
tak, narty przeszły pomiędzy siedzeniami. fotel blokuje się na górnym zamku bez użycia siły(trzeba trzasnąć z taka samą finezją jak zawsze)... fakt ze moje deski dosyć cienkie są...
Cholera, na to nie wpadłem :)
Da się drugie/trzecie nad tymi dorzucić?

Ja2nek

Zadomawiam się
Cholera, na to nie wpadłem :)
Da się drugie/trzecie nad tymi dorzucić?
2 pary się udało. (y)
Niestety 2 narty trochę "grubsze" są i rozpychają kanapę ciut bardziej. Ale oparcie nadal się zamyka.
Co więcej wchodzi obok fotelik a narty po przykryciu kocykiem nie zasłaniają ekranu młodzieży... tak więc chyba w ten sposób pojedziemy do włoch. zawsze to mniej problemów pod ładowarkami oraz na miejscu gdzie jest mega ciasno do parkowania i musiałbym bagażnik rowerowy zdemontować i do hotelu zabrać...

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A tu jest mój wypad na narty. Do środka nie wchodzą :) , więc trzeba było wrzucić na dach.

IMG_20250126_122716033.jpg

Samochód nieco zasyfiony po jeździe, ale od czego mam maskujący kolor :cool:

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Ja zaliczyłem już 8 wypadów moją sprężyną. Oszczędności paliwowe szacuje na 450 zł czyli jakies 4 karnety 3-4 godzinne ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Ja zaliczyłem już 8 wypadów moją sprężyną. Oszczędności paliwowe szacuje na 450 zł czyli jakies 4 karnety 3-4 godzinne ;)
W jaki sposób wyliczasz takie oszczędności? Dojeżdżasz i wracasz na swoim prądzie? Pozazdrościć...
Bo mi jakbym nie liczył to wychodzi drożej (start tak jak stoi czyli 40-70% SoC) lub minimalnie taniej (gdy start z naładowanym na 100% autem spod domu) niż moim najoszczędniejszym ICE.
Teraz kombinuję jak tu jeździć po SC (mam za darmo) a i tak często muszę gdzieś zapłacić i to słono.

Jaceq

Pionier e-mobilności
W jaki sposób wyliczasz takie oszczędności? Dojeżdżasz i wracasz na swoim prądzie? Pozazdrościć...
Bo mi jakbym nie liczył to wychodzi drożej (start tak jak stoi czyli 40-70% SoC) lub minimalnie taniej (gdy start z naładowanym na 100% autem spod domu) niż moim najoszczędniejszym ICE.
Teraz kombinuję jak tu jeździć po SC (mam za darmo) a i tak często muszę gdzieś zapłacić i to słono.
No to przecież jeśli masz darmowe SC to podróż w Alpy i z powrotem masz za free.. Ewentualnie jedno ładowanie gdzieś w Polsce. Dalej, po przekroczeniu granicy to już masz Supercharger-ów do wyboru, do koloru.

cooler

Pionier e-mobilności
No to przecież jeśli masz darmowe SC to podróż w Alpy i z powrotem masz za free.. Ewentualnie jedno ładowanie gdzieś w Polsce. Dalej, po przekroczeniu granicy to już masz Supercharger-ów do wyboru, do koloru.
Ale @piejar ma Dacię. Stąd pytanie jak mu to wyszło, bo ja mam elektryka i gdyby nie SC darmowe (teraz) to wychodzi mi drożej w trasie na narty w Alpy niż ICE.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ale @piejar ma Dacię. Stąd pytanie jak mu to wyszło, bo ja mam elektryka i gdyby nie SC darmowe (teraz) to wychodzi mi drożej w trasie na narty w Alpy niż ICE.
Ah OK, źle załapałem kontekst..

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Mi wyszło teraz prawie za darmo. Na Słowacji, ZSE ma promocję w styczniu, że na nowo-otwartych ładowarkach (36 lokalizacji) jedno ładowanie jest za darmo (na każdej z tych 36 lokalizacji).

Najnowsze dyskusje